Tražitelj azila je tvrdio da je progonjen zbog homoseksualnosti, a u Britaniji dobio troje djece i oženio se

Čovjek je tvrdio da se suočio s progonom od strane terorističke organizacije Boko Haram jer je homoseksualac, ali je od tada dobio troje djece i oženio se ženom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Homoseksualni tražitelj azila iz Nigerije koji je postao otac troje djece od tri različite žene u Britaniji bio je glavni mozak prijevare s paketima na Facebooku i eBayu vrijedne 220.000 funti (252.000 eura), objavio je sud u Velikoj Britaniji.

Saheed Azeez (33) dobio je azil u Britaniji nakon što je vlastima rekao da se suočio s progonom od strane terorističke organizacije Boko Haram jer je homoseksualac, ali je od tada dobio troje djece i oženio se ženom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sada mu prijeti do šest godina zatvora nakon što je priznao krivnju za udruživanje radi počinjenja prijevare lažnim predstavljanjem. Optužen je za uspostavljanje prijevare s paketima u suradnji s drugim nigerijskim prevarantima kako bi prevarili pojedince koji prodaju robu na Facebook Marketplaceu i eBayu.

Bio je vođa prevare više od 14 mjeseci

Krunski sud u Boltonu čuo je kako su Azeez i njegova banda prevaranata uvjeravali ranjive prodavače da odu sa svojom robom prije primanja plaćanja i uspostavili su mnoštvo zona za ispuštanje na adresama u području Manchestera u sjeveroistočnoj Engleskoj.

Azeez bi zatim preuzeo robu po dolasku, platio onima koji su ponudili svoju adresu kao zonu spuštanja postotak njihove vrijednosti i prodao artikle u bratovoj trgovini rabljene električne opreme u Wiganu.

Tužiteljstvo je tvrdilo da je Azeez vodio prijevaru više od 14 mjeseci između rujna 2020. i studenog 2021., ukravši robu u vrijednosti od preko 252.000 eura od 272 žrtve.

Policija mu je naposljetku ušla u trag nakon što su vlasti uspostavile veze između nekoliko adresa upadajuće zone i Azeeza, a osumnjičeni je uhićen dok je jednog od svojih sinova ostavljao u školi.

Azeezova braniteljica Chloe Fordham tvrdila je da je njezin klijent sada biseksualac i da će se suočiti s progonom ako bude deportiran natrag u Nigeriju, prenosi Tribun.

NAJNOVIJE!