Trudna vozačica autobusa spasila više od 30 učenika od vatrene katastrofe

Trudna vozačica autobusa spasila je više od 30 učenika od vatrene katastrofe. Pohvale za hrabrost!

Zanimljiva priča o hrabrosti odvijala se u Milwaukeeju 31. svibnja, gdje je Imunek Williams, vozačica školskog autobusa u osmom mjesecu trudnoće spasila više od 30 učenika iz gorućeg školskog autobusa.

Primjer majčinskog instinkta u alarmantnim okolnostima

Vozačica Williams se približavala svom odredištu kada je primijetila zlokoban miris i dim kako se širi vozilom.

Dok joj je dim ometao vid i disanje, donijela je ključnu odluku da odustane od svog prvotnog plana da pozove dispečera 911.

“Jedva sam uspjela razabrati ono što sam htjela reći, jer me dim udarao u lice i oči pa sam rekla: ‘OK, zaboravi radio. Samo ću izvući djecu iz autobusa.'”

Pokazujući nevjerojatnu sabranost i majčinsku snagu, Williams je evakuirala svih 37 učenika koji su bili u dobi od vrtića do srednje škole. Pažljivo se pobrinula da i zadnji učenik sigurno izađe iz vozila.

“Da je moje dijete u autobusu, htjela bih da vozač autobusa postupi na isti način kao što sam ja postupila”, dodaje vozačica.

Iako njezina hrabra intervencija nije dovela do ozljeda među putnicima u autobusu, sama vozačica je prevezena u lokalnu bolnicu zbog udisanja dima.

Unatoč traumatičnom iskustvu, Williams je, nepokolebljiva, nastavila svoju rutu već sljedeći dan. Buduća majka se tješila spoznajom da je svojom brzom akcijom spasila svoje mlade putnike.

Više o ovom događaju pogledajte u videu u nastavku.

“Svi su dobro, tako da me to baš veseli”, izjavila je hrabra vozačica. I doista, njezini nesebični postupci ispunili su ne samo nju, nego i cijelu zajednicu osjećajem olakšanja i zahvalnosti.

Ova nas priča podsjeća da heroji ne nose uvijek pelerine – ponekad voze školske autobuse. U svijetu u kojem strah i neizvjesnost često dominiraju naslovnicama, priče poput ovih donose tračak nade i jačaju našu vjeru.

NAJNOVIJE!