U Berlinu otvoreni prvi dječji vrtići za homoseksualce

U Berlinu su otvoreni prvi dječji vrtići za homoseksualce kojima je cilj pružiti djeci razumijevanje o homoseksualnosti i lezbijskoj orijentaciji.

Dječji vrtići “Ružičasti Tigrovi” i “Žutozelene Pantere” otvoreni su u južnom dijelu Berlina, u četvrti Schöneberg, te se ističu kao prvi vrtići u Njemačkoj usmjereni prema homoseksualnoj zajednici.

Projekt koji je proizašao iz berlinskog savjetovališta za LGBT+ osobe (Schwuleberatung) u okviru inicijative “Mjesto Raznolikosti” (Lebensort Vielfalt) na adresi Ella-Barowsky-Straße uspješno je završen početkom ovog ljeta, a već je primio 93 djece.

Ova obrazovna ustanova ima za cilj pružiti djeci razumijevanje o homoseksualnosti i lezbijskoj orijentaciji. Edukatori u vrtićima također su LGBTI osobe (lezbijke, gejevi, biseksualne, transrodne ili interseksualne osobe) ili posjeduju duboko razumijevanje LGBTI svijeta.

Glavna svrha vrtića je olakšati prihvaćanje LGBT identiteta djeci kako bi im kasnije bilo lakše izraziti sebe ako otkriju da nisu heteroseksualni. “U osnovi, naš pristup je sličan ostalim vrtićima. Samo želimo učiniti LGBTI način života vidljivijim”, izjavio je Marcel De Groot, direktor berlinskog Schwuleberatunga.

NAJNOVIJE!