U četiri dana umrlo 17 pacijenata u bolnici, svi su sumnjali na osoblje

Sumnja se da je u ovoj situaciji upleteno najviše šest liječnika.

Unutar četiri dana umrlo je 17 pacijenata u bolnici Pantelimon u Rumunjskoj , a isprva se sumnjalo da je osoblje namjerno smanjilo lijekove koji su ih održavali na životu na odjelu intenzivne njege.

Ova tužna situacija izazvala je sumnju ljudi prema liječnicima i medicinskim sestrama u toj bolnici, pa je osoblje počelo polako napuštati posao i prelaziti u druge ustanove.

Interna komisija za analizu, sastavljena od pet liječnika specijalista, konstatirala je da se u bolnici Pantelimon poštuju procedura i terapija u skladu s protokolom. Nema dokaza da je ijedna medicinska sestra dobrovoljno promijenila dozu noradrenalina, tvrdi komisija.

“Nema sumnje da je došlo do odstupanja od protokola”, rekli su liječnici iz komisije.

Predsjednica Stegovne komisije Liana Pleš na konferenciji za novinare izjavila je kako se sumnja da je u ovoj situaciji upleteno najviše šest liječnika.

“Utvrdila sam da je u nekim slučajevima bilo uključeno i do šest liječnika, što bi značilo da su se svi nedolično ponašali”, rekla je Liana.

Navela je da su ispitana čak 23 liječnika.

“Povjerenstvo je analiziralo 17 smrtnih slučajeva i saslušalo 23 liječnika s odjela intenzivne njege. Utvrdili smo da niti jedan pacijent nije umro ljudskom pogreškom i da su svi hospitalizirani u teškom stanju, neki čak i nakon višemjesečnog teškog stanja. Nekolicina je reanimirana na drugim mjestima. Nekolicina pacijenata je reanimirana na drugim mjestima, a neki su bili hospitalizirani u teškom stanju ili su u drugoj bolnici”, dodala je.

Navela je i da su poštovani svi protokoli anestezije i intenzivne njege.

Nažalost, ova situacija nanijela je veliku štetu bolnici i izazvala sumnju u cjelokupno medicinsko osoblje, zbog čega je povjerenje koje se gradilo godinama narušeno.

Velik broj djelatnika je upravo zbog priča koje su kružile o bolnici i njezinim zaposlenicima dao otkaz na poslu i zaposlio se negdje drugdje.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!