U Istanbulu se dan pretvorio u noć: Sunce je nestalo na 5 minuta

U Istanbulu se dan pretvorio u noć, a sunce je nestalo na 5 minuta. Uplašeni građani su komentirali da stiže apokalipsa.

Video, koji je podijeljen na društvenim mrežama i koji je prikupio stotine tisuća pregleda, prikazuje Istanbul u Turskoj koji najednom guta mrkli mrak nakon što je u ralje uzme težak, zastrašujući crni oblak koji se nadvija nad grad.

Kako su izvijestili iz turskog meteorološkog zavoda, “oblak debljine 7 kilometara prošao je iznad Istanbula. U međuvremenu je sunce nestalo na 5 minuta, a dan se pretvorio u noć. Neki su komentirali da stiže apokalipsa…”

Brojni su korisnici društvenih mreža u Istanbulu dijelili slike i video snimke dok se oblak nadvijao nad gradom.

Građani su u šoku

Dok se tamni oblak kretao nad Istanbulom, grad je zasula snažna kiša. Nesvakidašnji prizor prestravio je građane najvećeg turskog grada.

“Kraj je blizu”, komentirala je jedna osoba koja je podijelila video, a drugi se korisnik zapitao: “Što je to, dovraga?!” Ostali su u komentarima pisali da je to Božje upozorenje.

Stranica TechnoPixel, koja se bavi sličnim meteorološkim fenomenima, sugerira da je ovaj gusti oblak mogao biti posebno velik, tamno obojen kumulonimbus. Kumulonimbusi, poznati i kao grmljavinski oblaci, često imaju tamnu, nisku bazu, koja seže tek nekoliko stotina metara iznad tla. Jedini su oblaci koji proizvode tuču, grmljavinu i munje, a također dovode do jakih pljuskova. Isti mogu izgledati izrazito tamno s obzirom da propuštaju jako malo, ili ništa svjetla.

Brojni su korisnici Twittera u Istanbulu dijelili slike dok se oblak nadvijao nad gradom, da bi, nakon što su oblaci prošli, vrijeme poprimilo poetičan obrat – uključujući i ogromnu dugu koja je dominirala gradskim nebom.

NAJNOVIJE!