U Pakistanu oteta 13-godišnja kršćanka i prisiljena na islamski brak

Kršćanski otac u Pakistanu traži pravdu nakon što je njegova kćer tinejdžerica nedavno oteta i prisiljena na brak.

Dana 4. travnja 2024. 13-godišnja Sania Ameen oteta je u blizini svoje kuće u selu Anjotar Sialkot u Punjabu, Pakistan. Djevojčin otac, Ameen Masih, rekao je da su njegovu kćer silom odveli mještanin i dva suučesnika dok je išla u kupovinu namirnica za obitelj.

Masih je izvijestio da su na dan otmice on i njegova supruga primili uznemirujući poziv od druge kćeri o Sanijinom nestanku. Požurili su kući i odmah krenuli u potragu za nestalom kćeri. Nekoliko očevidaca na tom području reklo je da je Saniu nehotice oteo čovjek po imenu Saif Ali i njegovi suradnici. Masih je brzo podnio prijavu protiv Alija vlastima, ali policija je nije registrirala, već je okrivila Masiha da je neodgovoran otac koji nije zaštitio svoje kćeri, piše The Christian Post.

Vlasti su zatvorile slučaj u roku od 3 dana

Unatoč Masihovim očajničkim apelima, lokalna policija nema izvješće protiv navodnih otmičara. Vlasti su otmicu opravdale tvrdnjom da se Sania dobrovoljno udala i prešla na islam, unatoč statusu maloljetnice, te su zatvorile slučaj u roku od tri dana.

Kao odgovor, otac je podnio još jedan pismeni zahtjev službeniku policijske postaje, službeno tražeći registraciju pritužbe protiv Alija i druge dvojice za više zločina, uključujući otmicu, uznemiravanje, preobraćenje vjere i krivotvorenje dokumenata kako bi se promijenila njezina dob. U tužbi se također navodi da su Ali i njegovi suradnici oteli Saniu u svrhu seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja. Međutim, policija tek treba podnijeti prijavu u očevo ime.

“Pozivamo vlasti da uhvate i procesuiraju počinitelja uz svu snagu zakona, postavljajući presedan koji odvraća sve potencijalne otmičare i izrabljivače od pljačke kćeri ranjivih zajednica poput naše”, rekao je djevojčin otac. “Njegova kazna mogla bi pomoći većinskoj zajednici da shvati težinu ovih problema i suosjeća s boli roditelja koji su nemoćni dok su njihove kćeri otimane i nasilno preobraćene pred njihovim očima. Riječ je o djevojkama koje nisu ni fizički ni psihički spremne za takvo što.”

“Tražimo od državnih vlasti, koje nas tretiraju kao ravnopravne građane ove zemlje, da nam pomognu u vraćanju naše kćeri”, rekao je Masih. “Nasilno su je pritvorili i fizički zlostavljali njezini otmičari pred našim očima, pod nadzorom organa za provođenje zakona.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!