Učenici osnovne škole u Beogradu obradili fotografiju učiteljice sa stranice za odrasle

Skupina dječaka iz starijih razreda Osnovne škole “Ivan Gundulić” u Novom Beogradu zloupotrijebila je fotografije učiteljice i njihovih vršnjakinja te napravila neprimjerene fotomontaže.

“Uređivali su lica svojih učiteljice i prijateljica na pornografskim fotografijama”, požalio nam se jedan roditelj.

Ovaj zabrinuti roditelj pita se kako će djeca biti kažnjena te navodi da je učiteljica doživjela veliku neugodnost.

No, škola je odmah reagirala, a epilog ove priče bio je disciplinski postupak. Učenici su priznali što su učinili i kažnjeni su dvojkom nastavničkog vijeća, rekao je za Telegraf direktor Ivan Ćirić.

“Odgojni postupak je završen prošli tjedan. Učenici su odgovorni, a roditelji su obaviješteni. Rok za žalbu je 8 dana , a vidjet ćemo hoće li se netko od roditelja žaliti na mjere”, rekao je ravnatelj.

Škola je reagirala u skladu sa svim pravilima.

“Proveden je kompletan disciplinski postupak. Razgovarali smo s roditeljima, djecom, oštećenicima, obaviješteno je Učiteljsko vijeće i sve institucije koje se obavještavaju u takvim situacijama”, objašnjava ravnatelj Ćirić.

Među tim su institucijama, kazao je ravnatelj, policija, pravobraniteljstvo i državno odvjetništvo . Kako je riječ o djeci, nije bilo elemenata za podnošenje kaznene prijave pa je cijeli slučaj dovršen na razini škole, sukladno zakonu.

“Spriječili smo daljnje širenje materijala i on je izbrisan. Djeca su priznala grešku, roditelji također, svi su bili svjesni što se i kako radi”, dodaje ravnateljica.

Budući da se sve događalo izvan škole, u slobodno vrijeme učenika, ravnatelj apelira na roditelje da vode računa kojim sadržajima njihova djeca pristupaju na internetu.

Osim dvojke iz vladanja, prema učenicima će se provoditi odgojno-disciplinske mjere: pojačan rad s razrednikom, psihologom i pedagogom.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!