Učenik (15) u Njemačkoj upucao svog vršnjaka tijekom nastave

Učenik je bez upozorenja ušao u učionicu, pristupio svom kolegi iz razreda i izvršio napad pucajući mu u glavu.

U četvrtak, 9. studenog, dogodio se šokantan čin nasilja u školi Waldbach u Offenburgu, u njemačkoj saveznoj zemlji Baden-Württemberg.

Petnaestogodišnji učenik je iz vatrenog oružja velikog kalibra upucao u glavu svog vršnjaka, uzrokujući njegovu tragičnu smrt.

Motiv zločina, koji se dogodio tijekom nastave oko 12 sati, navodno je bio “osobne prirode”. Policija je kasnije izjavila da je osumnjičeni uspio zadržati osobu koja se tu slučajno našla prije njihova dolaska.

Učenik je bez upozorenja ušao u učionicu, pristupio svom kolegi iz razreda i izvršio napad pucajući mu u glavu. Nažalost, dječak je preminuo nakon što je prevezen u kliniku.

Nakon incidenta, školski alarm je aktiviran, a učenici i profesori su se zabarikadirali u učionicama. Na lice mjesta su brzo stigli specijalci s četiri policijska helikoptera, raspoređujući se oko škole kako bi osigurali situaciju.

Policija je izvijestila javnost oko 13 sati: “Osumnjičenik, koji je Nijemac, uhićen je u sklopu opsežne akcije u školi u Offenburgu. Riječ je o mlađoj osobi. Učenik se sumnjiči da je vatrenim oružjem ranio svog kolegu iz razreda koji je kasnije preminuo.”

Nakon incidenta, policija je evakuirala 180 učenika iz zgrade, predavši ih roditeljima koji su ih čekali izvan škole.

Policija je također izvršila pretragu školskih prostorija u potrazi za mogućim dodatnim počiniteljima ili sumnjivim predmetima, no ništa važno nije pronađeno.

Bitno je napomenuti da je škola Waldbach posebna ustanova namijenjena djeci s poteškoćama u učenju.

NAJNOVIJE!