Učenika izbacili iz škole jer je izjavio da je Bog stvorio samo dva spola

Kanadskog učenika su izbacili iz škole i uhitili nakon što je izjavio da je Bog stvorio samo dva spola – muški i ženski. 

Srednjoškolac Josh Alexander iz Kanade suspendiran je iz škole i uhićen nakon što je inzistirao na svojem vjerskom pravu da vjeruje da je Bog stvorio samo dva spola.

On je tvrdio da muškarci ne bi trebali koristiti ženske sanitarne čvorove i pozvao na zaštitu djevojaka.

“Muškarcima nije mjesto u ženskim toaletima, naša je poruka”, rekao je tada Josh. “Zaštitite djevojke od ove zle priče. Prestanite našim učenicima uskraćivati zdravo i prirodno okruženje. ‘Bog ih je stvorio muško i žensko: Marko 10,6’, rekao je u objavi na društvenim mrežama.

Alexander je također optužen za nazivanje transrodne učenike njihovim mrtvim imenima i tvrdio da postoje samo dva spola.

Odbijajući povući svoju izjavu o razlici između muškaraca i žena, Alexander je na kraju suspendiran iz škole i uhićen kada se pokušao vratiti. “Uklonili su me iz zgrade do kraja godine, a kada sam pokušao ponovno prisustvovati nastavi, uhićen sam i optužen”, rekao je Carlsonu.

Nakon što je suspendiran, uložio je žalbu školskom odboru tvrdeći da je kazna diskriminacija njegovih vjerskih uvjerenja.

Njegov odvjetnik tvrdi da je Alexanderova vjera u skladu s biološkim istinama o spolu i da vjeruje da su sva ljudska bića, osim u rijetkim slučajevima abnormalnosti u razvoju, stvorena kao nepromjenjivo muška ili ženska.

NAJNOVIJE!