Ukrajinka je izgubila noge u eksploziji: Nekoliko dana kasnije uslijedio je najljepši događaj u životu

Srceparajuća snimka prikazuje ukrajinsku medicinsku sestru kako uživa u svom prvom plesu na svom vjenčanju nakon što je izgubila obje noge u eksploziji tijekom rata u njezinoj zemlji.

Oksana (23) je šetala zajedno sa svojim zaručnikom Victorom u njihovom rodnom gradu Lisičansku u pokrajini Lugansk 27. ožujka kada je nagazila na minu.

Bili su na “poznatom putu” kada je Oksana napravila jedan sudbonosni korak i zahvatila je užasna eksplozija.

Njezin zaručnik nije bio povrijeđen, ali je Oksani eksplozija odnijela obje noge i četiri prsta na lijevoj ruci.

Mlada medicinska sestra je imala četiri operacije prije nego što je evakuirana u Dnjepar gdje su joj zarasle rane i pripremljeni udovi za protetiku.

Prošli tjedan, majka dvoje djece stigla je vlakom za evakuaciju u Lavov, grad na zapadu Ukrajine koji uživa relativnu sigurnost od početka rata prije devet tjedana.

Tamo su Victor i Oksana odlučili se zauvijek vezati i izgovoriti sudbonosno “da”.

Par pleše u toplom zagrljaju

Na snimkama se vidi kako par pleše, Victor drži Oksanu u toplom zagrljaju dok su plesali po bolničkoj sobi uz pljesak sretnih promatrača

Lavovosko liječničko udruženje priopćilo je:

– Da život ne treba odlagati za kasnije, uvjerili su nas Oksana i Victor, koji za šest godina koliko su zajedno nikada nisu našli vremena za brak – navelo je Liječničko udruženje Lavova.

Vjenčanje na odijelu kirurškog centra

Udruženje je za Sky News saopćilo da su kupili vjenčano prstenje u Lavovu, pronašli Oksani bijelu haljinu i osigurali svadbenu tortu koju su napravili volonteri u bolnici.

Njihovo vjenčanje održano je na odijelu kirurškog centra uoči Oksaninih priprema za postavljanje proteza i početak učenja hodanja.

Ukrajinski parlament je također podijelio dirljivu vijest na Twitteru, objavivši snimku prvog plesa para kao muža i žene i poželivši im sreću u budućnosti.