NaslovnicaVijestiVatrogasci spasili 22 djece iz poplavljenog dječjeg vrtića u Sloveniji

Vatrogasci spasili 22 djece iz poplavljenog dječjeg vrtića u Sloveniji

Hrabri vatrogasci su spasili 22 djece iz poplavljenog dječjeg vrtića Gobica u slovenskom gradu Mengešu u kojemu je voda izazvala kaos.

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Mengeš podijelili su dirljive trenutke spašavanja na svojoj Facebook stranici, gdje su objavili fotografije koje prikazuju vatrogasce kako hrabro iznose malene štićenike.

“Dajemo obavijest roditeljima djece iz vrtića Gobica da smo uspješno izvršili evakuaciju svih 22 djece i smjestili ih na sigurno”, stoji u službenom priopćenju vatrogasaca.

Vatrogasci spašavaju djecu
Foto: Facebook

Oluja koja je pogodila Sloveniju izazvala je obilne kiše, rezultirajući poplavama diljem zemlje. Situacija je postala kritična, a vatrogasci su od četvrtka navečer bili angažirani na stotinama intervencija kako bi se nosili s izazovnim uvjetima. Bujične poplave uzrokovane intenzivnim padalinama stvorile su brojne izazove, otežavajući pristup mnogim područjima.

Vatrogasci spašavaju djecu
Foto: Facebook

Otežana komunikacija i blokirane ceste samo su neki od problema s kojima se susreću stanovnici pogođenih područja. Situacija zahtijeva brzu i koordiniranu akciju, a vatrogasci su se pokazali kao neustrašivi junaci spremni suočiti se s izazovima kako bi zaštitili svoju zajednicu.

Ova djeca i svi zahvaćeni poplavama i nevremenom su u našim molitvama!

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare