Vlasnica svog psa usporedila s djetetom: “Nisam bila spremna na majčinske osjećaje koje sam razvila”

Vlasnica je svog psa usporedila s djetetom, a otkrila je da ide u vrtić. Vjeruje da bi “zajednica vlasnika pasa” trebala dobiti više podrške u društvu.

Mnogo je mišljenja da je briga o djeci najteži i najodgovorniji posao na svijetu. No, ima i onih koji vjeruju da je roditeljstvo lako ili teško kao i briga o kućnim ljubimcima. Nedavno je australska kolumnistica Mary Rose Madigan (28) iz Sydneya izrazila negodovanje tvrdeći da poslodavci ne vode dovoljno brige o vlasnicima krznenih ljubimaca, koji, za razliku od roditelja, ne imaju fleksibilno radno vrijeme ili mogućnost slobodnih dana.

“Moram pokupiti djecu iz vrtića? Pa i moj sin ide u vrtić za pse“, napisala je Madigan. “Kao i privatni vrtići, tako su i vrtići za pse skupi, a ako zakasnim, moram dodatno platiti…”

Smatra da bi i za vlasnike kućnih ljubimaca trebalo uvesti fleksibilno radno vrijeme, a jednako razumijevanje trebali bi imati i poslodavci prema njima kao i prema majkama…

“Vidim zaposlene majke kako ranije odlaze s posla ili češće rade od kuće i ljubomorna sam!”, izjavila je.

Želi-da-vlasnici-pasa-imaju-ista-prava-kao-roditelji
Foto: Instagram

“Nisam bila spremna na majčinske osjećaje koje sam razvila…”

Prošlogodišnje udomljavanje čivave po imenu Frank, kako je objasnila, potpuno joj je promijenilo život, a kaže da nije ni slutila koliko će biti zahtjevno imati psića…

“Frank definitivno daje veliku težinu mom životu”, piše kolumnistica. Otkako ga ima, tvrdi da je primijetila mnoge promjene u svom svakodnevnom životu, poput izostanaka s društvenih događanja na koja je redovito dolazila. S malim Frankom promijenili su se i njezini prioriteti, a posao joj se više ne čini toliko važnim…

“Nisam bila spremna na majčinske osjećaje koje sam razvila otkad sam rodila malog Franka…”, napisala je. I dok razumije da posjedovanje kućnog ljubimca nije isto što i imati dijete, vjeruje da bi “zajednica vlasnika pasa” trebala dobiti više podrške.

“Znam da psi nisu djeca; znam da nisam majka i da ne mogu u potpunosti razumjeti teret roditeljstva, ali volim svog psa više nego što sam ikad mislila da je moguće!”

NAJNOVIJE!