Žena pripremila obrok s otrovnim gljivama koji je usmrtio troje ljudi

Obroke je rasporedila u tanjure te je svojim gostima prepustila da sami odaberu tanjur iz kojeg će jesti.

Detektivi pretražuju dom Erin Patterson, žene koja je uhićena nakon što je pripremila obrok s otrovnim gljivama koji je usmrtio troje ljudi.

Patterson je uhapšena u svom domu u Leongathi, istočnoj Victoriji, a trenutno se nalazi na ispitivanju u policijskoj postaji.

Heather Wilkinson (66), njezina sestra Gail Patterson i njezin suprug Don Patterson, oboje stari 70 godina, preminuli su u kolovozu i to samo nekoliko dana nakon što su pojeli biftek Wellington s gljivama koji je skuhala Erin Patterson.

Pastor baptističke crkve jedini je preživio

Pattersonovi su bili roditelji njezina bivšeg supruga Simona. Suprug Heather Wilkinson, pastor baptističke crkve Ian Wilkinson (68), jedini je preživio, ali je u kritičnom stanju te je proveo gotovo dva mjeseca u bolnici.

Specijalizirani policijski tim istražitelja trenutno pretražuje kuću Patterson u kojoj se 29. jula održao kobni obiteljski ručak. Doveli su i posebno obučene pse koji mogu nanjušiti USB-ove i SIM kartice.

“Današnje uhićenje samo je sljedeći korak u složenoj i temeljitoj istrazi koju su proveli detektivi Odjela za ubojstva, a koja još nije završena”, rekao je inspektor Dean Thomas.

“Kad završi pretraga prostorija, ženu će ispitati istražitelji Odjela za ubojstva. Omogućit ćemo vam više informacija tijekom dana”, dodao je.

Žena tvrdi da je gljive kupila u velikom lancu supermarketa

Gospođa Patterson odlučno je zanijekala bilo kakvu krivnju te je izjavila da je ona uzela preostali posljednji tanjur i također pojela porciju, a kasnije je ostatke predala toksikolozima na pregled.

Tvrdila je da je gljive kupila u velikom lancu supermarketa, a suhe gljive u jednoj azijskoj trgovini u Melbourneu. Obroke je rasporedila u tanjure te je svojim gostima prepustila da sami odaberu tanjur iz kojeg će jesti.

Zabrinuta je da će njezin bivši suprug nju okriviti za smrt svojih roditelja te zatražiti skrbništvo nad njihovo dvoje djece, prenosi Daily Mail.

Patterson je uhićena, a istraga je u tijeku.

NAJNOVIJE!