Žena razbila prozor i spasila samohranu majku i dvoje djece iz požara

Petra von Arx se pokazala kao heroj spašavajući svoje susjede. Razbila je prozor kako bi spasila samohranu majku i njeno dvoje djece iz požara koji je izbio u njihovom stanu.

Petra je rano ujutro izašla u šetnju u njemačkom naselju Eppelborn-Dirmingen sa svojim psom i odjednom primijetila vatru iz stana smještenog na katu ispod njenog vlastitog stana. Bez oklijevanja, pozvala je vatrogasce i krenula u akciju.

“Iz donjeg stana dolazio je jak dim. I nedugo nakon toga mogao se vidjeti plamen. U tom stanu živi samohrana majka s djecom. Samo sam pomislila kako ih moram izvući van”, izjavila je Petra von Arx.

Surađujući s još jednom hrabrom ženom, razbile su prozor i uspjele izvući ženu i dvoje djece, koji su imali 9 i 13 godina.

“Zahvaljujući herojskim naporima susjeda, nitko nije stradao. Bilo je to spašavanje u posljednjem trenutku jer se plamen jasno vidio kako izlazi kroz prozor”, izjavio je Frank Recktenwald, glasnogovornik vatrogasne postrojbe.

“U stanu je bilo i nekoliko pasa i mačaka koji, nažalost, nisu preživjeli požar”, nadodao je glasnogovornik vatrogasne službe Recktenwald.  “U zgradi je bilo ukupno pet osoba. Svi su uspjeli doći na sigurno, zahvaljujući herojskim naporima hrabrih susjeda”, potvrdila je policija.

NAJNOVIJE!