Umirovljeni svećenik priznao da je ubio 8-godišnju kćer svoga kolege prije gotovo 50 godina

David Zandstra, 83-godišnji umirovljeni svećenik, koji živi u Marietti, Georgia, priznao je da je prije gotovo 50 godina oteo i ubio 8-godišnju kćer svoga kolege.

Djevojčica Gretchen Harrington išla je na ljetni biblijski kamp.

“Ubojstvo Gretchen Harrington proganja pripadnike policije od tog strašnog dana u kolovozu 1975. Obitelji žrtava često kažu da su njihovi životi zauvijek promijenjeni u vrijeme ‘prije’ i vrijeme ‘poslije’. Gretchenino ubojstvo stvorilo je vrijeme ‘prije’ i vrijeme ‘poslije’ za čitavu zajednicu — i za cijeli okrug”, rekao je okružni tužitelj okruga Delaware u Pennsylvaniji Jack Stollsteim.

Umirovljeni pastor je optužen za kazneno djelo

“Ovaj gnusni čin zauvijek je promijenio obitelj i zajednicu. Napokon, danas mogu objaviti da je njezin ubojica – David Zandstra – priznao svoj zločin. Pravda je dugo dolazila, ali mi smo ponosni i zahvalni što konačno možemo zajednici dati odgovor.”

David Zandstra je optužen za kazneno djelo – ubojstvo prvog, drugog i trećeg stupnja, otmicu maloljetne osobe i posjedovanje oruđa za zločin.

U vrijeme ubojstva, Zandstra je bio svećenik u Reformiranoj crkvi, dok je Gretchenin otac bio je svećenik u Reformiranoj prezbiterijanskoj crkvi. Obje se nalaze u Marpleu.

Gretchenin otac digao je uzbunu kada se njegova kći nije pojavila na kampu na imanju Reformirane crkve. Zandstra je kontaktirao policijsku upravu Marplea u 11:23 tog dana kako bi prijavio nestanak Gretchen. Otprilike mjesec dana kasnije, 14. listopada 1975., Gretchenini kosturni ostaci pronađeni su u državnom parku Ridley Creek.

NAJNOVIJE!