Katolički portal objavio video žene koja pokušava služiti misu?!

Katolički portal u Švicarskoj nedavno je objavio video žene koja je pokušala “koncelebrirati” misu.

Žena je nedavno na misi izmolila modificiranu molitvu posvete, izravno kršeći kanonsko pravo.

Biskupiju u kojoj se događaj održao vodi biskup koji podržava istospolne “brakove”

U župi Svetog Martina u Illnau-Effretikonu, u Švicarskoj, brojne su se žene nedavno pridružile svećenstvu na oltaru, a jedna žena – navodno voditeljica župe Monika Schmid – molila je euharistijsku molitvu.

Schmid je molila modificiranu verziju molitve posvete na svojoj oproštajnoj misi, jer odlazi iz župe. Njoj se pridružila još jedna žena, dva svećenika i đakon – koji je nosio štolu duginih boja.

U nastavku pogledajte kako je izgledao ovaj događaj.

Kasnije je Schmid podijelila svetu pričest prisutnima, piše LifeSiteNews.

Komentirajući prizore, liturgičar Hans-Jürgen Feulner rekao je da se radi o “teškom zlostavljanju”. Napomenuo je da je molitva posvete promijenjena, kao i “cijela euharistijska molitva koja se ovdje koristi”.

Kanon 907. crkvenog kanonskog prava izričito zabranjuje da bilo tko, osim svećenika, izgovara riječi posvete. “U euharistijskom slavlju đakoni i laici ne smiju moliti molitve, osobito euharistijske molitve, niti činiti radnje za koje je ovlašten svećenik.”

Ovakvi prizori ipak nisu nešto novo. Kao što je LifeSiteNews ranije izvijestio, još jedna švicarska biskupija, biskupija Basel, redovito viđa žene koje simuliraju katoličke mise.

NAJNOVIJE!