“Opasno”: Roditelj kaže da vjerska škola u Engleskoj uči djecu da se mogu roditi u pogrešnom tijelu

Roditelj je apelirao na glavnog službenika za obrazovanje Crkve Engleske (CofE), velečasnog Nigela Gendersa, da se očituje o “neprikladnim” i “seksualno eksplicitnim” odnosima, satovima spolnog i zdravstvenog obrazovanja u školi njegove djece.

Prema Kršćanskom pravnom centru (CLC), koji podržava roditelja, neimenovana osnovna škola Crkve Engleske u Norfolku koristi materijale koji uče djecu od 7 godina da se neki ljudi mogu roditi kao dječaci, ali se osjećaju kao djevojčice, dok bi se drugi mogli identificirati kao ‘pangender’ – netko tko se ne osjeća ni kao dječak ni djevojčica.

Roditelj, koji želi ostati anoniman, prijavio je svoju zabrinutost u vezi s materijalom u školi, a također je zatražio od Crkve Engleske da intervenira i objasni zašto je takva nastava dopuštena u njezinim školama.

Odgovor službenika Crkve

U svom odgovoru, Genders je rekao da je na školama da odlučuju o RSHE politici i materijalima za nastavu.

“Vidim da ste svoju zabrinutost iznijeli školi, što je potpuno ispravna i primjerena stvar. Politika RSHE (Relationships and Sex and Health Education) i odluke o resursima koji se koriste za njezino izvođenje odgovornost su škole u dogovoru s roditeljima, uzimajući u obzir sve savjete Biskupskog odbora za obrazovanje,” rekao je.

Roditelj je u međuvremenu preselio svoje dvoje male djece u drugu školu.

Izrazio je razočaranje odgovorom i optužio Crkvu Engleske (CofE) za “prebacivanje odgovornosti” na ravnatelje.

Rekao je da su neki od materijala koji se koriste u školi bili “potpuno neprikladni za dob, seksualno eksplicitni, pod ideološkim utjecajem i nepotkrijepljeni znanstvenom osnovom”.

“Učiti djecu od 7 do 8 godina da mogu birati spol (dječak, djevojčica ili nisam siguran), te da se rađaju samo ‘kao’ dječak ili ‘kao’ djevojčica, ali da se računa kako se osjećaju iznutra, vrlo je osporavan i opasan koncept koji nije utemeljen na znanosti”, rekao je roditelj, a prenosi The Christian Post.

Optužio je vlč. Gendersa da nije djelovao kako bi spriječio vjerske škole CofE da budu podvrgnute “ideološkoj indoktrinaciji” i “eksplicitnom seksualizirajućem sadržaju”.

Izbjegava li Crkva Engleske boriti se za biblijsku istinu?

Izvršna direktorica Kršćanskog pravnog centra Andrea Williams rekla je: “Znamo da je djeci najbolje kada razumiju i kada ih se uči da su stvoreni na sliku Božju i mnogi roditelji žele poslati svoju djecu u škole CofE zbog njihovih kršćanskih temelja ukorijenjenih na biblijskom moralu. Kako to da vodstvo CofE izbjegava boriti se za tu istinu i radije traže smjernice od države nego od same Biblije?”

Rekla je da je to “još jedan primjer Crkve Engleske koja odbija podržati i braniti kršćane koji izražavaju zabrinutost zbog ekstremnog sekularnog učenja o rodnom identitetu u školama CofE”.

NAJNOVIJE!