Potresna odluka para iz Ukrajine: Vjenčali se, a zatim otišli u rat

Dvoje mladih iz Ukrajine odlučili su se vjenčati kada je Rusija napala njihovu zemlju. No, umjesto na medeni mjeseci, odlučili su poći u rat.

Njihovo vjenčanje trebalo je biti potpuno drugačije. Kao i svaki par koji planira ovaj za njih najvažniji dan, željeli su jedno drugome reći “da” u prekrasnom ambijentu, okruženi obitelji i prijateljima. Ali …

Vjenčali se tijekom rata

Ceremonija se trebala održati za nekoliko mjeseci. Međutim, suočeni s dramatičnim događajima u Ukrajini, ovi mladi Kijevčani – Jarina Ariewa i Sviatoslav Gursin, odlučili su se odmah vjenčati. Vjenčali su se u četvrtak kada je Rusija napala njihovu zemlju. U crkvi su čuli zvuk sirena koji je odzvanjao.

“To je najsretniji trenutak u vašem životu, izađete iz crkve i čujete to. Bilo je jako strašno”, izjavila je 21-godišnja Jarina, koja se udala za svojeg partnera u Samostanu svetog Mihaela.

Vjenčali se tijekom rata
Foto: Facebook/Volodymyr Ariev

Umjesto na medeni mjesec … otišli su u rat

Nakon vjenčanja prijavili su se za Teritorijalne obrambene snage, ogranak ukrajinskih oružanih snaga koji se uglavnom sastoji od dobrovoljaca.

“Moramo zaštititi ljude koje volimo i zemlju u kojoj živimo. Nadam se najboljem, ali učinit ću ono što mogu da zaštitim svoju zemlju”, izjavila je Jarina.

PROČITAJTE: Kršćani u Ukrajini suočeni s Putinovom invazijom: Molitva je naše oružje!

Možemo pretpostaviti da je Jarina svoju domovinu naučila voljeti kod kuće. Njezin otac, Volodymyr Ariev, član je Vrhovne rade (parlamenta) Ukrajine, a s mladim parom pridružio se teritorijalnoj obrani svoje zemlje.

Umjesto na medeni mjesec ... otišli su u rat
Foto: Facebook/Marcin Meller

“Neka vas Bog čuva, djeco! Kćeri moja, znao sam da ćeš izrasti u domoljuba i branitelja i da ćeš izabrati istog muža. S ljudima poput vas, Ukrajina će pobijediti hordu”, napisao je Volodimir Arijev na društvenim mrežama dan nakon vjenčanja.

NAJNOVIJE!