Vjera bez djela je mrtva

Kažem, postoji vjera koja spašava, ali postoji i vjera koja osuđuje. Koju vi imate? Pokažite mi svoju vjeru; pokažite mi svoja djela. Vjera bez djela je mrtva.

Kad je nešto mrtvo, to pokopamo jer će se početi kvariti. Vjera bez djela je mrtva. Kažete da imate vjeru, ali onda mi pokažite i svoja djela. “Prepoznat ćete ih po njihovim rodovima.” Pokazat ću vam je li vaša vjera prava ili lažna, je li biblijska ili ne.

Živa vjera koja spašava uvijek donosi određeni rod. U tom smislu ona nikada ne iznevjeri. U tome leži lakmus test za vašu i moju vjeru.

Pitam li vas: “Jeste li vjernik?” bez sumnje biste odgovorili: “Dakako da sam vjernik. Što misliš, tko sam, bezvjernik?”

Ali kad izjavljujete da ste vjernik, a pokazujete da je vaš život sve samo ne život rodan djelima vjernika, ne vidite li da se osuđujete svojim vlastitim ustima?

Ne vidite li da bi bilo bolje da uopće ne vjerujete, nego da kažete da vjerujete u Krista, a nastavljate živjeti životom kakvim živite, koji Krist sigurno ne bi odobrio.

Ne vidite li da bi za vas bilo bolje da ste se rodili u nekoj poganskoj zemlji, nego da ste se rodili ovdje, a onda živjeli poput Hotentota ili Pigmejaca u mračnoj Africi.

Ne vidite li koliko je pogrešno ispovijedati da ste vjernik u Boga, a ponašati se prema njemu kao da ne postoji, uopće se ne brinući za svoje odlaske i dolaske, djela ili nedjela, za svoj život danas i za svoj život u vječnosti?

Ne vidite li koliko ste besmisleni?

Autor: Gipsy Smith

NAJNOVIJE!