Mnogi vjernici žive kao duhovni siromasi jer ne vjeruju u ovo

Ako ste kršćanin, onda ste bogati shvaćali vi to ili ne. Naravno, riječ je o duhovnom bogatstvu, ne o materijalnom. No, mnogi deklarirani vjernici žive kao duhovni siromasi jer ne vjeruju u potpunosti u ono što im je Bog dao ili obećao u Svojoj Riječi.

”Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, on koji nas blagoslovi svakim blagoslovom duhovnim u nebesima, u Kristu.” (Efežanima 1,3)

Ako to opisuje vas, onda obratite pozornost na današnji biblijski citat. Svako tko je spašen Božjom milošću po vjeri u Isusa Krista jest svetac.

To je izraz koji se odnosi na svakog pravog vjernika te jednostavno znači da svatko tko pripada Kristu jest odvojen od ovoga svijeta i doveden k Bogu. Naš Otac želi Svojim svecima podariti blagoslove zbog njihove povezanosti s Njegovim Sinom (Efežanima 1,3).

Izvor naših blagoslova jest Bog. Ne moramo ih čekati jer nam ih je Bog već dao.

PROČITAJTE: Svi koji slijede Isusa blagoslovljeni su ovim blagoslovima

Priroda ovih blagoslova jest duhovna i nebeska. Oni obogaćuju naš duh bez obzira koliko malo ili puno materijalnog mi imali. Mi posjedujemo svaki duhovni blagoslov kojeg nam je Bog dao, iako punina onoga što nam je obećao neće biti naša dok ne odemo u nebesa.

Blagoslove primamo po Kristu. Svaki blagoslov nam dolazi putem neraskidive veze sa Spasiteljem dok On živi u nama i dok mi živimo kroz Njega.

Što više učimo živjeti u duhovnim blagoslovima opisanim u današnjem citatu, to će veći biti naš mir usred nevolje, zadovoljstvo usred potrebe i radost usred iskušenja. I možemo se radovati vječnim blagoslovima u nebu s Kristom (Psalmi 16,11).

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org