Vjernik ste, a ne živite u skladu s Božjom voljom? Evo što vam se može dogoditi!

Ako odbacujete upozorenja Duha Svetog, ako se uvijek iznova ne pokoravate Bogu i bez žalosti u svom srcu, tada ste regrutirani za duh Antikrista.

Đavao vas potiho uvodi u njegovu tajnu bezakonja. A kad dođe obećavajući Antikrist, koji će činiti čuda, bit ćete preplavljeni njegovim lažima i predani obmani!

Poslušajte što kaže Pavao za kompromitirane vjernike koji odbijaju ljubiti svetu Božju Riječ i pokoravati joj se: ”… da budu osuđeni svi koji nisu vjerovali u istinu, već pristali uz nepravednost” (2 Sol 2,12). Jao onima koji znaju istinu o svojim požudama, ali koji ne vjeruju da će im Bog suditi za njih!

Evo kobnih posljedica nevjerovanja Božjoj istini i nepostupanja u skladu s njom:

  1. Srce otvrdne od zavodljivosti grijeha.
  1. Sotona radi na otvrdnulom srcu kako bi se opravdalo i više ne osjećalo nikakav strah od kazne.
  1. Kad Bog vidi da ne postoji mogućnost da to srce primi istinu i pokori joj se, prepušta ga sotonskoj obmani.
  1. Vjernik osljepljuje na laž koja govori da ne postoji plača za grijeh i da ne postoji Sudnji dan te da može sam izaći na kraj sa svojim požudnim zadovoljstvima.
  1. Vjernik pada u zamku demonskih nauka, misleći da je zlo dobro i da je dobro zlo.
  1. Na kraju odlazi tako daleko od Krista i istine da osljepljuje i ne vidi tko je Antikrist te završava štujući ga i služeći mu kao bogu.
  1. Na Sudnji dan Bog će toj osobi reći: ”Odlazi od mene, zlotvore!”

Ljubljeni, nitko od nas ne mora tako završiti. Bog je dao obećanje Saveza da će ukloniti od nas svaku obmanu i dati nam pobjedu nad grijehom kroz silu Kristova križa. Sve što traži je da proglasimo rat svome grijehu govoreći: ”Neću se pomiriti sa svojom navikom. Odbijam je nositi. Oslobodi me, Oče, po svome Duhu!” Kad On čuje takvu molitvu, šalje takvu silu Duha Svetog i slavu s neba da đavao nema šanse!

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!