Božja obećanja
Foto: Stocksnap

Bog je obećao mnoge stvari vjernicima, a sve se nalaze u Riječi. Ova obećanja ispunjavaju svaku potrebu, a vjernici ih mogu prisvojiti i biti sigurni da će njihov život u Bogu biti kompletno ispunjen. On je naš Otac, i to onaj koji najviše voli.

Međutim, nekim vjernicima je teško vjerovati da će se obećanja ispuniti. Možda zato što su se neki od njih nadali da će se obećanja ispuniti u određeno vrijeme, ili se možda nisu pokazala na način na koji su očekivali. Koji god da je slučaj, moramo shvatiti da se Bog neće prilagođavati našem rasporedu. Umjesto toga: “Sve što on čini prikladno je u svoje vrijeme.” (Propovjednik 3,11).

Prijatelji, jeste li ikada sumnjali da će Bog zaista ispuniti ono što vam je obećao? Slijede neki razlozi zbog kojih trebate vjerovati da će Bog biti vjeran svojim obećanjima u svojoj Riječi.

1. Bog ne mijenja svoje mišljenje

“Bog nije čovjek da bi slagao, nije sin Adama da bi se kajao. Zar on kada rekne, a ne učini, zar obeća, pa ne ispuni?” (Brojevi 23,19)

Suprotno od čovjeka, Bog se ne igra svojim Riječima. Nikada ne mijenja mišljenje. Suprotno od ljudi koji mijenjaju svoja mišljenja o nečemu u posljednjem trenutku, Bog će uvijek napraviti ono što je obećao.

2. Bog neće uskratiti ono što je dobro

“Jahve, Bog, sunce je i štit: on daje milost i slavu. Ne uskraćuje Jahve dobara onima koji idu u nedužnosti.” (Psalam 84,12)

Božji planovi za nas su uvijek dobri, i Njegova obećanja su uvijek dobra (vidjeti Jeremija 29,11). Ove dobre stvari On nikada neće uskratiti onima koji slijede Njega i Njegovu riječ!

3. Krist je naše “da” Božjim obećanjima

“Jer Sin Božji, Isus Krist, koga mi – ja i Silvan i Timotej – vama navijestismo nije bio »Da!« i »Ne!«, nego u njemu bijaše »Da!«. Doista, sva obećanja Božja u njemu su »Da!«. I stoga po njemu i naš »Amen!« Bogu na slavu! “(2. Korinćanima 1,19-20).

Jeste li ikada primili gotovinu ili neki drugi predmet kao depozit za nešto što vam je obećano? Krist je više od toga – On je krajnja garancija ispunjenja svih Božjih obećanja onima koji vjeruju.

Prijatelji, vjerujte da će Bog biti vjeran svojoj Riječi.

Autor: JB Cachila; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today