NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeVodila je bebu na pregled kod liječnika, no taj dan se dogodilo...

Vodila je bebu na pregled kod liječnika, no taj dan se dogodilo nešto vrijedno spomena

Majka je vodila bebu na pregled kod liječnika kada ih je zahvatio veliki pljusak. Tih trenutaka se dogodilo nešto vrijedno spomena. 

Ovaj stranac, koji je pomogao mami i bebi uslijed pljuska se čini kao pravi anđeo. Taj je muškarac bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. Nuala Shields, 35, iz Birkenheada, UK, je imala pune ruke taj dan. Vodila je svoju 4-mjesečnu bebu na pregled kod liječnika. 

Počela je gurati kolica svog sina Vincenta na parkiralištu kada je odjednom udario pljusak. 

„Bila je to jaka kiša. Izašli smo iz auta, imala sam pokrivač za kišu za Vincentova kolica, ali nisam imala kišobran za sebe, a nisam imala ni kaput, što nije baš bilo pametno“, rekla je.  

Majci je prišao muškarac

Počela je hodati, a onda se pojavio muškarac

Na svu sreću se pojavio muškarac te je prešao ulicu sa svojim velikim kišobranom kojim je mamu i bebu zaštitio od pljuska. 

„Počeli smo hodati, a onda se pojavio muškarac sa svojim velikim kišobranom te je rekao da će nas on otpratiti do zgrade“, dodala je zahvalna majka. 

Ona je gurala kolica preko pješačkih prijelaza i kroz rampe da stigne do ambulante. Muškarac je bio voljan pomagati joj dok nije došla na svoje odredište.

Nuala je prvo oklijevala jer je mislila da oduzima previše vremena tom muškarcu. No on je inzistirao te je objasnio: „Ne, ne, ne, zaista, nije problem. Imam viška vremena. I imam besplatan parking. Imam vremena odvesti vas.“ 

Nastavljala mu je zahvaljivati dok su hodali. Nije mogla vjerovati da bi potpuni stranac tako odlučio pomoći. Ostavio ih je na suhom na ulazu u bolnicu. Jedan član osoblja vidio je što se dogodilo. Ta je osoba bila oduševljena te je rekla: „Je li vas to potpuni stranac doveo sa svojim kišobranom do vrata? Pa izgleda da zaista postoje đentlmeni.“ 

Pomaganje ljudima nikada neće izaći iz mode. U vremenima kada se čini da se svi s nečim bore, ovakvo dobro djelo može biti kao udah svježeg zraka. 

„Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima“ (Matej 5,16).