Voljeli su se od mladosti
Foto: Facebook/@Karen Lehmann Vinar

Ovih dvoje ljudi su se voljeli od mladosti, a nakon 50 godina razdvojenosti su se ponovno našli i odlučili učiniti jednu predivnu stvar.

Priča o Karen Lehmann i Dennisu Vinaru jedinstvena je priča o snazi ​​ljubavi koja je cvjetala u mladosti, a 50 godina kasnije ovjekovječena na najljepši mogući način.

Par se upoznao 1958. u školskom hodniku. 15-godišnji Dennis prije je imao nekoliko djevojaka, no od svih je 13-godišnja Karen bila izuzetna. Na prvi pogled bili su potpune suprotnosti, ali u isto vrijeme nisu mogli jedno bez drugoga. Dok je Dennis bio popularni nogometaš, Karen je bila tiha i suzdržana glazbenica.

“Svako poslijepodne sam je pokupio iz škole, zbog čega sam preskočio nogometni trening, ali nisam mario za nogomet toliko kao ona”, prisjeća se Dennis.

Maloljetnička trudnoća

Unatoč protivljenju roditelja, tinejdžeri Karen i Dennis nastavili su se sastajati, ali tajno. U dobi od 14 godina Karen je ostala trudna. Bio je to prvi put da ju je Dennis zaprosio, ali njezini su roditelji odbili da se vjenčaju.

Na zahtjev roditelja, Karen je većinu trudnoće provela u domu za izvanbračne trudnoće. Nakon rođenja kćeri u kolovozu 1961., Karen i Dennis bili su prisiljeni dati je na posvajanje. Dennis kaže kako mu je bilo drago što je barem tada imao priliku uzeti kćer u naručje i ispuniti njezin rodni list.

Zatim je Karen otišla na fakultet, a Dennis se pridružio vojsci, odakle joj je redovito slao pisma. Ali ona nikada nisu stigla do Karen. Nakon sedam godina, Dennis se ponovno zaručio s Karen, ali ovaj put njegovi roditelji nisu pristali na njihovu vezu. Kako je vrijeme prolazilo, ljubavnici su izgubili svaki kontakt. Dennis priznaje da nikada nije prestao razmišljati o Karen.

S vremenom su oboje stupili u brak s drugim ljudima. Karen je diplomirala dizajn interijera, a Dennis je studirao engleski i književnost.

Priča se nastavlja nakon 50 godina

Trebalo je pet desetljeća prije nego što su se ponovno sreli. Godine 2014. prijatelj je potaknuo tek razvedenog Dennisa da napravi LinkedIn profil.

Sve ove godine Karen je bila uvjerena da ju je Dennis zaboravio. No zapravo je ona bila prva osoba na koju je Dennis pomislio kad je napravio svoj profil. Potražio je Karen i brzo uspostavio kontakt s njom.

Karenina bračna priča također nije imala sretan kraj. Ostala je udovica. Dogovorila je sastanak s Dennisom jednog ponedjeljka navečer. U zagrljaj mu je pala na aerodromu, a tri dana kasnije mladenačku zaljubljenost koja se nije ohladila 50 godina zapečatili su vjenčanjem.

Priča se nastavlja nakon 50 godina
Snimka zaslona: Facebook/Jean Voxland – Na slici su Karen i Dennis s kćeri i njezinim suprugom

Priča se nastavlja nakon 50 godina

Ali brak nije posljednja točka sretnog završetka ljubavne priče bivših tinejdžera. Ponovno ujedinjeni, Dennis i Karen odlučili su pronaći svoju kćer koju su prije više od pedeset godina morali dati na posvajanje.

“Pronašao sam te, ali moj bi život bio potpun da smo još pronašli našu kćer “, rekao je Dennis svojoj ženi jednog dana.

Kasnije je medijima otkrio da su kćer Jean Voxland, koja mu je na prvi pogled sličila, pronašli uz Božju pomoć i podršku agencije za posvajanje.

“Zamislite da, kada imate 55 godina, saznate da vas roditelji zajedno traže”, prisjeća se Jean prvobitnog šoka. “Srce mi je lupalo dok su ulazili kroz vrata.”

Karen opisuje njihov prvi susret kao “najdirljiviji susret koji je ikada imala.”

Svo troje su neizmjerno zahvalni što su se nakon toliko godina konačno ponovno našli. Tako Dennis i Karen imaju ukupno petero djece, devetero unučadi i petero praunučadi.