Vozač autobusa starac
Snimka zaslona: YouTube

Kada je vozač autobusa stao na stanicu, primijetio je da stariji muškarac ne ulazi u autobus – tada je shvatio da je taj starac u velikoj opasnosti. 

Mike Blair vozač je autobusa iz Las Vegasa. 

On već nekoliko godina vozi autobus te je uspostavio vezu sa svojim putnicima. Ta veza s ljudima omogućila mu je da uoči da nešto nije kao inače ili da nekome od putnika nije dobro. 

Jedan dan u kolovozu vozio se uobičajenom rutom kada je stao na jednu od stanica pokupiti putnike. 

Nakon što su se putnici popeli u autobus, jedan od njih mu je uhvatio oko. 

Činilo se čudnim što je stariji muškarac ostao sjediti na stanici iako je njegov autobus stigao. 

Rekao je: „Taj jedan muškarac nije ušao. Činilo se kao da se drži za zid.“ I da bi situacija bila još gora, taj je muškarac sjedio na jakoj vrućini. 

Opisao je situaciju kao „pakleno vruću“, a temperature su bile jako visoke. 

Ljudi bi prošli pokraj tog čovjeka bez da shvate što se događa – no ne i Blair. 

Kasnije je objasnio da znakovi dehidracije mogu biti zbunjujući, no on je znao da je tom starijem čovjeku potrebna pomoć. 

Vozač autobusa i starac
Snimka zaslona: YouTube

Pomogao mu je da uđe u autobus te ga je posjeo ispod otvora klime da se malo ohladi. Tada mu je dao bocu vode. 

Nakon otprilike 10 minuta taj je stariji muškarac uspio stati na noge. Blair je inzistirao da ostane duže u autobusu da bude siguran da mu je bolje. 

Starac mu je zahvalio dok je silazio iz autobusa te mu je rekao da ima čak 92 godine. Muškarcu tih godina bilo bi posebno teško na takvoj vrućini, no na sreću Blair je bio tamo da mu pomogne. 

VIDI OVO: Vozač autobusa je imao čudan osjećaj u vezi dječaka u busu, ubrzo je otkrio nevjerojatno

Nakon tog događaja Blair je nastavio sa svojom rutom ne znajući da će postati slavan zbog tog jednog malog djela dobrote. 

Kasnije je Blair dobio poziv od svog poslodavca te je priznao da je bio nervozan. Mislio je da je riječ o nekakvoj nevolji, ali se njegov šef, Francis Julien, na to nasmijao. 

Rekao je da je Blair jedan od njegovih najboljih vozača tako da mu zadnje na pameti treba biti je li upao u kakvu nevolju.

Vozač autobusa i starac 2
Snimka zaslona: YouTube

Navodno je jedan njegov putnik fotografirao njegovo dobro djelo. Fotografija je objavljena na društvenim mrežama gdje ju je i Blairov šef vidio. 

Blair nije znao za tu fotografiju, a ni za Twitter na kojem je objavljenja, što mnogo govori o njemu. 

On to nije učinio da postane poznat na internetu. Samo je učinio nešto dobro za drugu osobu jer je to tada bilo potrebno. 

Pogledajte snimku u prilogu.