Zašto trebamo provoditi vrijeme u tišini s Bogom svaki dan?

Novi sam kršćanin koji pokušava shvatiti kako se približiti Bogu. Prijatelji mi govore da trebam provoditi vrijeme u tišini s Bogom svaki dan, no ne mogu shvatiti što točno trebam raditi. 

Denalyn i ja volimo ići u iste restorane nekoliko puta za redom. Možda to naše spojeve čini predvidljivima, ali za nas su posebni. Sviđa nam se hrana. Sviđa nam se posluga. Sviđa nam se atmosfera. Kada smo tamo prisjetimo se posebnih trenutaka koje smo prije dijelili. Naša se srca otvore… izgubimo pojam o vremenu… jer nam je ugodno u tom prostoru. Pričamo jedno s drugim, slušamo jedno drugo, smijemo se i plačemo. Jako volim te trenutke! 

Provođenje vremena u tišini s Bogom slično je spoju. Ovo su neki načini koji vam mogu pomoći da ostvarite svoj poseban spoj s Bogom. 

Odlučite se za točno vrijeme i mjesto. Zapišite vrijeme i mjesto u svoj raspored i predajte ga Bogu. Poznato mjesto će vas podsjetiti na slične osjećaje koje ste prije iskusili s Bogom. Treba vam biti ugodno. 

VIDI OVO: Molitva u tajnosti: Tri korisna savjeta za molitvu nasamo s Bogom

Koliko vremena trebate odvojiti? Koliko god trebate. Cijenite kvalitetu prije kvantitete. Vaše vrijeme s Bogom treba trajati dovoljno dugo da vi kažete što želite reći i da Bog kaže što On želi reći. 

Na svoj spoj trebate ponijeti otvorenu Bibliju – Riječ Božju, Njegovo ljubavno pismo vama. Nećete nužno čuti Boga kako glasno govori, ali možete čuti što On ima za reći kroz Njegov vječni dijalog s čovječanstvom. 

Ujedno trebate slušati srcem. Ne zaboravite što je Jakov napisao: „A koji se òglêdâ u savršenom zakonu slobode i uza nj prione, ne kao zaboravan slušatelj nego djelotvoran izvršitelj, blažen će biti u svem djelovanju svome“ (Jakovljeva 1,25).  

Slušajte ljubavnika/ljubavnicu vašeg srca. Nemojte samo kimati glavom, pretvarajući se da čujete. Osoba s kojom ste na spoju zna kada zapravo slušate. 

VIDI OVO: Zašto trebamo moliti u tajnosti?

I Bog isto tako zna. Kao što ne biste propustili spoj s vašom voljenom osobom, govoreći da ste prezaposleni, održite obećanje i pripazite da je spoj s Bogom upisan na vašem kalendaru i učinite sve što možete da taj spoj bude poseban. 

Autor: Max Lucado; Prijevod: Ida U.; Izvor: Crosswalk.com