Vrste oluja
Foto: Pexels

Oluje će zahvatiti naš kršćanski život – doći će u obliku nevolja, teškoća, zdravstvenih problema, bračnih problema, pravnih problema i više. Postoje tri vrste oluja s kojima ćemo se suočiti: oluje koje usavršavaju, oluje koje štite i oluje koje ispravljaju. 

Kada Bog dopusti teškoće u vašem životu da vas duhovno ojača, to je usavršavajuća oluja. Kroz to je prošao Job. Biblija nam govori kako se suočiti s takvom olujom: „Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje“ (Jakov 1,2). 

Dalje, postoje oluje koje štite. To je vrsta oluje koju su učenici iskusili kada su bili na Galilejskom moru. Isus je upravo napravio Svoje najpopularnije čudo do sada, nahranio je pet tisuća. No on je zapravo rekao svojim učenicama: „Ulazite u brod. Idemo odavde.“  

Tada nam Matej govori: „Lađa se već mnogo stadija bila otisnula od kraja, šibana valovima. Bijaše protivan vjetar“ (12,24). 

VIDI OVO: Isus smiruje oluje: 4 načina kako to čini u našim životima

Isus je izbavio Svoje učenike od velikog dodvoravanja koje bi stvorilo mnoge probleme. Kao rezultat, oni su izdržali oluju zaštite. 

Na kraju, oluje koje ispravljaju su ono što mi sami sebi donosimo dok podnosimo posljedice naših djela. Jona je bio u jednoj takvoj oluji te si ju je sam donio neposluhom prema Gospodinu. Kao rezultat proveo je tri dana i tri noći u utrobi velike ribe. 

Možda ste i vi sada u oluji. Ovo su dobre vijesti o olujama: one imaju početak, sredinu i kraj. Možda vaša oluja divlja već neko vrijeme. No, znate što? Vi ste možda na samom kraju te oluje. Nemojte odustati. I nemojte se prestati nadati. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org