Zašto trebamo zahvaliti Bogu za ono što se nije dogodilo?

„Ti što prebivaš pod zaštitom Višnjega, što počivaš u sjeni Svemogućega, reci Jahvi: ‘Zaklone moj! Utvrdo moja! Bože moj u koga se uzdam!’ (Psalam 91, 1-2)

Bogu ponekad trebamo zahvaliti i na događajima koji se nisu dogodili, za ono što je On spriječio a da toga nismo ni svjesni.

Možda to uvijek ne vidimo i ne osjećamo, ili zaboravimo, ili se pitamo je li nas Bog ostavio da se sami branimo u teškim životnim situacijama. Ali Njegova je zaštitna prisutna. On vidi ono što mi ne vidimo. On zna ono što mi ne znamo. Ako Mu pripadamo, možemo se pouzdati da je On s nama svakim korakom, hoda ispred nas i čuva nam leđa.

VIDI OVO: Zahvalno srce pobjeđuje svako zlo

Pa ipak, u svijetu ispunjenom tamom Njega često krive za loše događaje oko nas. „Zašto je Bog to dopustio? Zašto nije učinio nešto drugo? Zašto je Bog doveo do toga?“

Ali istina je da nemamo pojma od čega nas je sve On zaštitio, da on stalno radi za nas i da to često ne vidimo. On nas prati, trči za nama kako bi nam dao još veće blagoslove i kako bi nam pokazao put.

On je obećao da će nas uzeti za ruku i podsjeća nas da se ne bojimo, da će nam On pomoći.

Nikada nismo prepušteni sebi da sve riješimo, niti da se borimo samo svojim snagama. Takav je put prepun jama ispunjenih brigom i teretom. Past ćete i umorit ćete se.

Božji je put bolji. On je ispunjen sigurnošću, mirom, nebrigom – sve ono što svijet ne može pružiti.

VIDI OVO: 7 molitvi za zahvalnost Bogu

Povjerite se u Njega čak i kada je teško sve to shvatiti i vjerujte da je Njegov put najbolji za vas.

Molitva za vjeru i život:

Dragi Bože, hvala Ti što hodaš ispred nas i što nam štitiš leđa. Hvala ti što paziš na nas, da pružaš štit oko našeg života. Hvala ti na Tvojoj velikoj milosti i darovima, na blagoslovima i ljubavi koje milosno izlijevaš na svoj narod. Vjerujemo ti čak i kada ne vidimo što radiš. Znamo da se zauzimaš i boriš za nas i danas. U ime Isusa Krista, amen.

Autorica: Debbie McDaniel; Prijevod: Ida U.; Izvor: Crosswalk.com