Možete li zaista biti zahvalni u svim okolnostima?

Biblija savjetuje da budete zahvalni u svim okolnostima, a ne za svaku okolnost, jer Bog može donijeti dobro čak i iz loših stvari.

Bez obzira što tražite od Boga, trebate Ga tražiti sa stavom zahvalnosti. Možete tražiti što god trebate, ali to činite sa zahvalnim srcem zbog svega što je već učinio.

Biblija kaže: „U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu.“ (1 Solunjanima 5,18). Mnogo ljudi želi znati što je Božja volja za njihove živote. No Bog vam neće pokazati drugi korak dok ne učinite prvi. Ovo je prvi korak: Budite zahvalni. To je Božja volja. 

Prvo budite zahvalni za ono što vam je Bog već dao – vaš život, um, slobodu, hranu. Sve što imate dar je od Boga! Budite zahvalni za sve to. 

Biblija kaže da zahvaljujemo u svim okolnostima. Primijetite da ne piše da budemo zahvalni za sve okolnosti. To je velika razlika. Mnogo je stvari u životu za koje ne biste trebali biti zahvalni. Na primjer, nikada ne biste trebali biti zahvalni za zlo. 

VIDI OVO: Molitva zahvale: 7 molitvi za zahvalnost Bogu

Zahvalni u svim okolnostima

Kaže da budete zahvalni u svim okolnostima, a ne za svaku okolnost, jer Bog može donijeti dobro čak i iz loših stvari. Mnogo je lošeg u svijetu, a ovih dana ćete viđati više toga nego mislite da možete podnijeti. Ne trebate biti zahvalni za te stvari. Bog je veći od grijeha. On može donijeti obećanja iz boli, blagoslove iz patnje. On može pretvoriti raspeća u uskrsnuća. 

Bog preobražava loše stvari u vašem životu u dobre stvari te ih koristi za dobro. Možete biti zahvalni u svemu iz nekoliko razloga: Bog ima plan za vaš život. On može upotrijebiti sve u vašem životu za dobro. Bol neće trajati zauvijek. Ako poznajete Isusa kao Spasitelja ići ćete u nebo. I On će upotrijebiti čak i teške stvari u životu da izgradi vaš karakter. 

Znate li što će vam pomoći da u svemu budete zahvalni? Kada se dogode loše stvari, nemojte pitati, „Zašto se ovo meni događa?“ Nego pitajte: „Bože, što želiš da naučim iz ovoga?“ 

Kada učite od Boga, onda postajete sličniji Kristu. Tada ćete moći bolje vidjeti kako On djeluje u vašem životu te ćete Mu zahvaljivati u svim okolnostima. 

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Crosswalk.com

NAJNOVIJE!