Zašto biste trebali pamtiti biblijske stihove?

“A koji se ogleda u savršenom zakonu slobode i uza nj prione, ne kao zaboravan slušatelj nego djelotvoran izvršitelj, blažen će biti u svem djelovanju svome.” Jakovljeva 1,25

Ako ste ozbiljni u namjeri da budete duhovno snažni i zreli, najbolja navika koju možete razviti je učenje stihova napamet. U stvari, Biblija kaže u Jakovljevoj 1,25 da je to jedna od četiri navika koja vodi u blagoslovljen život: “A koji se ogleda u savršenom zakonu slobode i uza nj prione, ne kao zaboravan slušatelj nego djelotvoran izvršitelj, blažen će biti u svem djelovanju svome. “(Jakovljeva 1,25).

Čitajte svoju Bibliju: “A koji se ogleda …”

Analizirajte Bibliju: “uza nj prione …”

Pamtite stihove iz Biblije: “ne kao zaboravan slušatelj …”

Odgovorite Bibliji: “nego djelotvoran izvršitelj …”

Ne želite više biti duhovna beba. Vrijeme je da odrastete i živite blagoslovljen život koji vam je namijenjen. Čuvanje Božje riječi u srcu je dobar početak.

Možda mislite da nemate dobro pamćenje, ali se ipak sjetite onoga što vam je bitno. Sjećate se brojeva i datuma koji su vam bitni. Čuo sam ljude kako govore da ne mogu ništa zapamtiti, ali mogu citirati pjesme iz 1960-tih, i recitirati statistiku njihovih omiljenih bejzbol igrača.

Pamćenje je vještina koju možete naučiti. To je mišić koji se može ojačati. Zapravo, učenje biblijskih stihova napamet će dovesti do toga da vaš mozak ima snažniju memoriju i u drugim područjima. Garantiram vam to. Istraživanje za istraživanjem je to potvrdilo.

Zašto je važno zapamtiti stihove?

Božja riječ će uvijek biti s vama. Kada ste kušani, nemate uvijek Bibliju pri sebi. Kada svjedočite nekome tko ne zna Isusa, tko je pod stresom, i potrebna mu je utjeha, ili je u krizi, obično Biblija nije blizu. Trebate Božju riječ na umu, da je zapamtite i iskoristite kada vam je potrebna.

Možete meditirati nad Pismom gdje god se nalazite. Ne možete razmišljati o Božjoj Riječi, osim ako je ne zapamtite. Ako ste zapamtili stihove, možete o njima razmišljati kada krenete navečer u krevet ili dok idete na sastanak. To se zove meditacija (razmišljanje). Jedino obećanje napretka i uspjeha koje nam Bog daje u Bibliji kaže da je razmišljanje o Riječi ključ za uspjeh (Jošua 1,8).

Počnite s učenjem stihova danas. Izaberite jedan stih tjedno. Za godinu dana, zapamtit ćete 52 stiha. Za dvije godine, zapamtit ćete više od 100 stihova.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Pastorrick.com