Zašto Bog šalje oluje u naš život?

Zbog čega Bog ponekad šalje oluje u naš život? Koja je njihova svrha i što nas po njima želi naučiti? 

Svi smo mi iskusili oluje u životu. One dolaze u raznim oblicima – u vezama, kao financijski problemi, emocionalna previranja, fizičke i duhovne boli.

Ponekad su čak i rezultat naših izbora. Nevolja koja nas zahvaća u sadašnjosti možda je posljedica prošlih odluka, riječi ili djela.

Kada je Jona pokušao izmaknuti Božjoj zapovijedi, Gospodin je donio oluju u njegov život. Jer nas voli, Bog će često poremetiti naše planove kada inzistiramo raditi po svome umjesto da se predamo Njegovoj volji.

VIDI OVO: Isus smiruje oluje: 4 načina kako to čini u našim životima

Bog šalje oluje da… 

Zadobije našu pozornost. Oluje prekidaju naše normalne rutine na način da stanemo i razmislimo o tome što Bog čini u našim životima.

Učine nas poniznima. Bog izaziva naš ponos i oslanjanje samo na sebe kako bi shvatili da nismo glavni i da bez Njega ništa ne možemo sami.

Vode nas prema pokajanju. Ponekad su posljedice našeg grijeha i pobune tako bolne da se napokon otrijeznimo i okrenemo se Bogu u poniznosti.

Usklade naš život s Njegovim planovima. Oluje nas ponekad natjeraju da se maknemo od svojih planova i da se predamo Njegovoj volji bez obzira na cijenu.

Najbolja reakcija na oluju u životu jest zavapiti Gospodinu. Kao i Jona, trebamo se poniziti, predati Bogu sve što činimo, odreći se pobune, postati ponizni te se prikloniti Njegovoj volji. Samo tada ćemo postati korisni sluge u Njegovoj moćnoj ruci.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!