Zašto ste bojažljivi? Vjerojatno jer sve ovo niste predali Bogu!

Zašto ste bojažljivi, obeshrabreni, u stanju očaja? Vjerojatno jer sve niste predali Bogu u Njegove ruke u koje se uvijek možete pouzdati.

“… mjera vjere koju je Bog udijelio svakomu pojedinomu” (Rim 12,3).

Svi vjernici primili su jedan dio ili stupanj vjere i taj dio se mora izgrađivati u neuzdrmanu, postojanu vjeru. Kako se to događa? Dok vjera raste, ona jača samo na jedan način: slušanjem Riječi Božje i pouzdanjem u nju.

Gospodin nikada ne bi tražio od nas ono što je nemoguće. Mi možemo sami sebe potaknuti pitati: “Zašto sam tako bojažljiv? Zašto sam u tom stanju očaja, sad gore, sad dolje? Zašto budućnost izaziva paniku u mojoj duši?”

To je zbog toga što nismo u cijelosti predali naš život, obitelj, zdravlje, posao, dom u Božje vjerne ruke. Nismo učinili onaj skok vjere koji određuje: “Moj Gospodin je istinit i vjeran. Iako sam bezbroj puta podbacio, on me nikada nije iznevjerio. Što god dođe, bacit ću svoj život i budućnost u njegove ruke da se on brine.”

Kako to možemo učiniti? Prihvaćajući riječ koju nam je dao. Svijet je upravo sada u velikom metežu, a Bog nama kaže: “Moja Riječ je u tebi i nalaziš se pod sjenom moje ruke. Moje si dijete.”

“Ja postojano imam Gospodina pred očima. On mi stoji s desne strane da se ne pokolebam. Zato mi se srce raduje, a jezik kliče od veselja. Čak će mi i tijelo počivati u sigurnosti” (Dj 2,25-26).

Potičem vas da ovu snažnu riječ od Izaije učinite svojom vlastitom: “Umornome snagu vraća, jača nemoćnoga … Al onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se” (Iz 40,29-31).

Bog nikada ne spava i njegova je ruka uvijek ispružena za tebe, Njegovo ljubljeno dijete.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org