NaslovnicaŽivotZašto nas Bog poziva u zajedništvo s drugim vjernicima?

Zašto nas Bog poziva u zajedništvo s drugim vjernicima?

Postoji snažan biblijski naglasak na poziv koji nam Bog upućuje da ostanemo u zajedništvu s drugim vjernicima, posebno u Novom zavjetu. Kada je Isus uspostavio ranu Crkvu, On ju je utemeljio na stupovima zajedništva. Zašto je zajedništvo toliko bitno za našu vjeru?

Gledajući u ranu crkvu, Djela 2,42 kaže: “Oni se posvetiše apostolskom učenju, zajedništvu, lomljenju kruha i molitvama.”

Zajedništvo je bilo više od zapovijedi za prve vjernike. Susret s drugim vjernicima je bilo radosno ushićenje za zajedničko kvalitetno vrijeme.

Danas Bog ne umanjuje značaj zajedništva, te nas i dalje nas poziva da rastemo u crkvenoj zajednici i zajedništvu. Slijede tri dobrobiti od zajedništva koje će nam pokazati zašto je važno da ostanemo u njemu.

Ohrabrenje

Hebrejima 10, 24-25 govori, “Pazimo na to da jedan drugoga potičemo na ljubav i dobra djela. Ne propuštajmo svoje sastanke, kao što neki imaju običaj, nego bodrimo jedan drugoga – utoliko više ukoliko vidite da se približava Dan.”

Kršćanski život može ponekad biti obeshrabrujući sa svim borbama i izazovima s kojima se suočavamo. Baš kao što se grumen ugljena može ugasiti kada se odvoji od gomile vrelih gorućih ugljena, kršćani koji se odvoje od zajedništva mogu lako izgorjeti kada nisu povezani. Ali kada ostanemo povezani, možemo lako primiti ohrabrenje od braće i sestara koji dijele istu vjeru kao i mi.

Ispunjavanje našeg poziva

Pavao predstavlja zajednicu vjernika kao tijelo s mnogo dijelova i funkcija. 1. Korinćanima 12,12 nam govori, “Kao što je tijelo jedno, a ima mnogo udova, i svi udovi, iako ih je mnogo, čine jedno tijelo, tako je i sa Kristom.”

Baš kao što ruka, oko ili stopalo koji ako se odvoje od tijela mogu postići samo toliko, kršćanin koji se odvoji od zajedništva će shvatiti da je teško pratiti Božji poziv i svrhu sam. Stvoreni smo da budemo s osobama s kojima se možemo udružiti, moliti, vježbati, opremiti i upućivati ​​jedni druge na Krista.

Obožavanje Boga zajedno

Bog stavlja premiju na zajedničko slavljenje kao sredstvo štovanja Njega. Matej 18,20 kaže, “Jer, gdje su dvojica ili trojica okupljena u moje ime, ondje sam ja među njima.” Kada slavimo zajedno, mi ne samo da mijenjamo sami sebe, već također štujemo i proslavljamo Boga zajedno, što je privilegija koju svi zajedno dijelimo zbog onoga što je Isus za nas učinio.

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today