Zašto sam još uvijek sam?

Ostvaruje li Bog želje našeg srca? Ako ste samci, sigurno ste često sebi postavljali pitanje: ”Ako Bog stvarno ostvaruje želje mog srca, zašto sam još uvijek sam?”

Svi koji su sami uglavnom postavljaju isto pitanje. No, kao i uvijek, Božja riječ nam daje ohrabrenje.

”Prepusti Jahvi putove svoje, u njega se uzdaj, i on će sve voditi. Pravda će tvoja zasjati ko svjetlost i tvoje pravo kao sunce podnevno. Smiri se pred Jahvom i njemu se nadaj…” (Ps 37,5-7)

Danas, ako se borite sa svojom usamljenošću, nemojte izgubiti nadu. Ovi stihovi su ključni kako bi vam pomogli u vašim samačkim frustracijama. Je li vaše zadovoljstvo, radost u Gospodinu? Ovo je bitno za sve koji tragaju za pravom radošću jer vječno, ispunjavajuće zadovoljstvo proizlazi iz našeg odnosa s Gospodinom. On treba zauzimati prvo mjesto u našim srcima. Sve ostalo će već doći na svoje mjesto.

VIDI OVO: 4 laži u koje samci trebaju prestati vjerovati

Isto tako, Bog nam zapovijeda da budemo mirni čekajući na Njega. Čekanje je teška stvar. U ovom brzinskom životu nitko ne voli čekati pa se često samci žure ući u vezu ili brak što prije, ne razmišljajući o mogućim posljedicama. Čekajte. Nastavite čekati. Ne žurite. Možda Božje vrijeme nije vaše vrijeme.

Ključ radosti samca ili oženjenog kršćanina je u vjerovanju i poslušnosti. Ne kažem kako je to lako te da neće postojati trenuci usamljenosti i očaja. Ali ako ste vjerni i poslušni Bogu, zasigurno nikada nećete požaliti.

Daje li nam Bog želje srca? Da, i više nego što mislimo. On ima izvanredne planove ako dopustimo Njemu zauzeti prvo mjesto našeg života.

”Onomu koji, prema snazi što silu svoju očituje u nama, može učiniti bezgranično više od onoga što možemo moliti ili misliti – njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu u sva pokoljenja i sve vijekove! Amen.” (Ef 3,20-21)

NAJNOVIJE!