Zašto ste opterećeni brigama kad imate Boga?

Zašto ste opterećeni brigama ovoga svijeta? Uvijek se prisjetite koliko vam je Bog pomogao i opet će to učiniti. On će vas provesti kroz sve.

Opterećeni ste brigama ovoga svijeta? Zašto ih više nositi kad nam Božja Riječ kaže da ih bacimo na Boga. Otpustite ih! Pouzdajte se u Njega i neka vas On oslobodi svega što vas opterećuje.

“Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas.” (1. Petrova 5, 7)

U ovom tekstu Petar nam daje specifičan lijek za brigu, a to je ovisnost o Bogu, a ne samopouzdanje. On nam zapovijeda da odbacimo brigu. Predajte SVE vaše brige Gospodinu, jer On vodi računa o vama i onome što prolazite. Ne nosite ih više!

Jeste li ikad osjetili da vas zapravo nitko nije razumio ili nikome nije stalo do vas kada vam je podrška najviše trebala? Jeste li se ikad osjećali sami u svojoj tuzi ili se trenutno osjećate sami u svojoj tuzi i strahovima? Bog se brine!

Bogu je stalo: Ne morate biti opterećeni brigama

Bez obzira na to gdje se nalazimo, nikad nismo sami, jer On obećava da nas nikada neće napustiti niti ostaviti. Bog je uvijek prisutna pomoć!

VIDI OVO: Preplavljeni ste problemima? Ova molitva vam može pomoći

Ono u čemu sotona najviše uživa je kada nas vidi tužne, razočarane, tjeskobne, uplašene. Kažite neprijatelju vaše duše: “Isusu je stalo kada sam opterećen. Da, Njega je briga kada sam sam. Njega je briga kada sam u bijedi. On brine za mene kada sam obeshrabren. Da, znam da je Isusu stalo. On se brine kada sam tužan i kada mi je svaku bol tako teško podnijeti. Brine se o mojoj situaciji. Tako je dobro znati da je uvijek tu! Kada su moji dani mračni kao noć, On je uz mene da sve bude u redu. Znam da je Isusu stalo.”

Bog će osigurati sve

Ako nas je Bog toliko ljubio da je dao svoga Sina kao žrtvu pomirnicu za naše grijehe, neće li se onda brinuti i za stvari koje su nam potrebne za život? (Vidi više Rimljanima 8, 32)

VIDI OVO: Bog će te provesti kroz nevolju ako Mu budeš vjerovao

Bez obzira koliko je ponekad teško na ovoj zemlji, u svom srcu znate da se Bog brine, da pripadate Njemu i da On želi da nastavite živjeti pobjedonosan kršćanski život. Ne bez problema i poteškoća, ali u Njegovoj snazi koja pomaže da sve podnesete.

Bog može, Bog hoće, Bog želi. On obećava da će nas opskrbiti u vrijeme potrebe. Kao Njegovo dijete možete biti sigurni da će vam, ako vas vodi u životu, pružiti milost, snagu i nadu koja vam je potrebna.