Zašto su misli bitne
Foto: Unsplash

Zašto su misli bitne? Bitne su jer ono što mislimo utječe na ono što činimo. U Izrekama 23,7 piše: „jer on je onakav kako u sebi misli: »Jedi i pij«, veli ti, ali mu srce nije s tobom“.

„Otvorite vrata! Nek’ uđe narod pravedni koji čuva vjernost, čiji je značaj čvrst, koji čuva mir jer se u te uzda“ (Izaija 26,3-4). 

Održavanje osobnog mira uključuje i srce i um. Izaija 26,3 o Gospodinu kaže: „Otvorite vrata! Nek’ uđe narod pravedni koji čuva vjernost, čiji je značaj čvrst, koji čuva mir jer se u te uzda“: 

Zašto su misli bitne? Bitne su jer ono što mislimo utječe na ono što činimo. U Izrekama 23,7 piše: „jer on je onakav kako u sebi misli: »Jedi i pij«, veli ti, ali mu srce nije s tobom“. Čuvajte svoj um. Štitite ga. Razmislite o onome što ćete gledati ili što ćete preuzeti s Interneta i slušati.  

Zapitajte se hoće li vas to nešto izgraditi ili duhovno uništiti, jer će u konačnici to utjecati na vaša djela. 

Apostol Pavao napisao je vjernicima u Filipima: „Uostalom, braćo, što je god istinito, što god časno, što god pravedno, što god čisto, što god ljubazno, što god hvalevrijedno; je li što krepost, je li što pohvala – to nek vam je na srcu!“ (FIlipljanima 4,8). 

VIDI OVO: Biblijske upute za skrivene misli: Kako negativne misli izbaciti iz glave?

Trebamo više razmišljati o božanskim stvarima i trebamo razmišljati biblijski. Zamijenite misli tjeskobe, brige i panike s božanskim mislima. Pretvorite svoju paniku u molitvu. Molite se za male i velike stvari. Molite se za sve.  

U Bibliji piše: „Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu“ (Filipljanima 4,6-7). 

Kiša pada, kaže Biblija, i na pravedne i na nepravedne (vidi: Matej 5,45). Svatko ima nevolja u životu. Nevjernicima se događaju tragedije, ali i kršćanima se događaju tragedije. Ispunite svoj um Riječi Božjom koja će vas jačati u trenucima potrebe. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org