Jeste li zahvalni što vam Bog nije dao sve ono za što ste Ga molili?
Foto: Unsplash

Jeste li ikada razmišljali o prošlim molitvama i zahtjevima koje ste uputili Bogu i bili zahvalni što vam nije dao ono za što ste Ga molili?

Molitva je jedan od dijelova našeg kršćanskog života za koji znamo da uvijek treba poboljšanje.

Ne samo da se borimo sa distrakcijama, nego smo često u napasti da odustanemo od motive ako ne vidimo trenutne rezultate. No, Gospodin želi da Mu se nastavimo obraćati s našim brigama jer u procesu razvijamo intimnu vezu s Njim.

Možda nam je teško ustanoviti konstantan molitveni život, ali što je više vrijedno truda nego upućivanje molitvi svemogućem Bogu kojem ništa nije nemoguće? Naravno, to ne znači da će nam On dati sve što tražimo, kao što ljudi uvijek ne mole prema Njegovoj volji.

No čak i kada nam kaže „ne“, Njegova briga za nas, svoju djecu, očita je. Jeste li ikada razmišljali o prošlim molitvama i zahtjevima koje ste uputili Bogu i bili zahvalni što vam nije dao ono za što ste Ga molili? Ponekad sazrijevanje otkriva da bi bilo užasno da smo dobili ono što smo tražili.

U današnjem citatu, Bog uspoređuje zemaljske očeve s Nebeskim Ocem. Ako zemaljski otac, koji je pun mana i limitiran, može ponuditi dobre stvari svojoj djeci, tada je logično da Nebeski Otac, koji je svemoćan i sveznajući, daje svojoj djeci superiorne darove.

Zbog toga možemo vjerovati da, iako ne primamo točno ono što smo tražili, će nam naš Nebeski Otac dati nešto još bolje. Mir i smjelost u molitvi dolaze kada ponizno prihvatimo da smo kao djeca s vrlo ograničenom perspektivom, ali da naš Otac sve vidi vrlo jasno. Uvijek Mu možemo vjerovati da će na naše molitve mudro odgovoriti.

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org