Zbog teške bolesti je izgubila kosu, no njezin sin je odlučio učiniti nešto predivno

Mladić iz Arizone odlučio je učiniti nešto predivno za svoju majku, koja je zbog teške borbe s benignim tumorom na mozgu izgubila kosu.

Ovaj divan čin dobrote dotiče naša srca zbog sinovljeve brige za majku, što se danas rijetko viđa.

Zbog zračenja je izgubila kosu

Melanie Shaha trajno je izgubila kosu prije četiri godine nakon što je bila podvrgnuta iscrpljujućem zračenju za liječenje benignog tumora na mozgu koji se iznova pojavljivao.

Njezin sin je blagoslovljen svjetlom kosom i odlučio ju je puštati tijekom posljednje dvije godine. Matt Shaha započeo je svoj cilj početkom 2020., a zatim je nakon dužeg vremena platio tvrtki da napravi periku za njegovu mamu.

Majka šestero djece bila je zaprepaštena kada je dobila dar kakav nije mogla zamisliti ni u najluđim snovima.

Ima tumor na hipofizi od 2003. koji je benigni. Nakon prve dijagnoze bila je na neurokirurgiji, a 3 godine kasnije ponovno se vratio zbog čega je otišla na drugu operaciju. Godine 2017. vratio se treći put i morala je biti podvrgnuta zračenju kako bi se spriječilo da raste i na kraju se smanjio. Ali zbog toga joj je sva kosa trajno otpala.

“Otprilike tri mjeseca nakon zračenja počela mi je ispadati sva kosa, što nisam znala da će se dogoditi. I doktor je rekao da se neće vratiti.”

Odlučio je puštati kosu za majku

Matt je uvijek bio zabrinut za svoju mamu, koja je morala nositi šešir da pokrije ćelavu glavu. Tako joj je tijekom jednog od školskih odmora rekao: “Možda ću ti to uzgojiti, mama.”

No budući da je pohađao Sveučilište Brigham Young, nije mogao to ispuniti jer je bilo protivno protokolu. Tako je u ožujku 2020., kada je pandemija nastupila i kada je većina škola i fakultet bila u online načinu rada, bio kod kuće i mogao je puštati kosu.

U ožujku 2022. ošišao se, a Melanie je bila u suzama. “Dobrota, suosjećanje i požrtvovnost Matta su zaista bili spektakularni”, rekla je majka. “Pokazao je puno ljubavi i brige.”

Matt je kosu poslao u tvrtku iz Newport Beacha u Kaliforniji koja izrađuje perike po narudžbi za ljude koji pate od gubitka kose.

“Postoji puno mjesta na kojima možete odrezati svoju kosu i donirati je, ali postoji vrlo malo tvrtki koje će uzeti vašu doniranu kosu i napraviti vam periku”, rekla je Melanie.

Ubrzo je došlo vrijeme da stigne perika, a kada je stigla sredinom lipnja, Melanie je nosila dugu plavu kosu svog sina. Bila je oduševljena.

Ova nas dirljiva priča podsjeća da se brinemo za svoje roditelje i poštujemo ih.

“Djeco, slušajte svoje roditelje u Gospodinu jer to je pravedno. Poštuj oca svoga i majku – to je prva zapovijed s obećanjem: da ti dobro bude i da dugo živiš na zemlji.” (Efežanima 6, 1-3)