8 zdravih jutarnjih navika koje će vam promijeniti život

Zdrave jutarnje navike pomoći će vam nositi se sa svim izazovima i aktivnostima tijekom dana.

Prvih 10 minuta nakon buđenja su najvažnije za vaše zdravlje pa je potrebno da vam slijedeće stvari postanu zdrave navike kako bi vaše tijelo i um bili zadovoljni od samog početka dana.

1. Izbjegavajte jutarnje drijemanje

Odlučite kada ćete ustati. Kada vas alarm probudi, zaboravite na “Odgodi” opciju. Ona ne bi trebala ni postojati.

2. Dobro se istegnite

Jutarnje istezanje, neposredno nakon ustajanja, ima nekoliko dobrih utjecaja na vaše zdravlje. Neki od njih su: pokretanje mišića i zglobova, oslobađanje od stresa i poboljšanje cirkulacije.

3. Popijte čašu vode

Oko 60% vašeg tijela sadrži voda i, nakon 7-8 sati spavanja, vaše isušeno tijelo ima potrebu biti zaliveno. Zalijte ga!

4. Obavezno doručkujte

Doručak je obrok koji najviše utječe na ubrzavanje metabolizma i pospješuje sagorijevanje kalorija tijekom dana. Redovan i kvalitetan doručak donijet će vam mnogo više koristi nego ono zbog čega ste ga preskočili. Zato, nemojte preskakati najvažniji obrok!

5. Slušajte glazbu

Možda volite započeti dan uz glazbu. Neki vole ujutro slušati malo življu glazbu kako bi se razbudili, dok drugi više vole slušati glazbu koja će ih opustiti. Kakav god vaš glazbeni ukus bio, neka vam glazba pomogne da se od ranog jutra osjećate dobro i da se sa “napunjenim baterijama”, suočite sa izazovima koje nosi novi dan.

6. “Zaboravite” na svoj mobitel

Isključite zvučne obavijesti na vašem telefonu. Ako brinete zbog mogućnosti da propustite neki hitan poziv, podesite telefon na mod “bez uznemiravanja” da bi vas mogli kontaktirati samo oni ljudi kojima ste zaista potrebni.

PROČITAJTE: Jutarnja molitva: Najbolje molitve za vaše jutro

7. Čitajte ujutro

Kada odlučite da čitate dobru knjigu ujutro (Bibliju), dok vam je mozak svjež i odmoran, osjetit ćete pozitivnu promjenu. Dok čitate, isključite glazbu i mobitel kako bi vaš um bio neometan i ispunjen ohrabrujućim mislima.

8. Molite

Iako smo ovu naviku stavili na posljednje mjesto, vrijeme provedeno nasamo s Bogom je najvažnija i najbolja stvar koju možete napraviti ujutro. Dopustite Bogu da upravlja vašim danom te ispuni vaš život Njegovim mirom i snagom koji će vam biti potrebni tijekom dana.