NaslovnicaZdravljeDjevojka (21) je umrla zbog uboda komarca, a ovo su simptomi koji...

Djevojka (21) je umrla zbog uboda komarca, a ovo su simptomi koji ukazuju da ste alergični

Oriana Pepper (21) iz Velike Britanije umrla je nakon što se zarazila smrtonosnom infekcijom od uboda komarca, piše BBC.

U srpnju prošle godine nesretna djevojka bila je na obuci za pilota kompanije “Easyjet” u Belgiji, kada ju je komarac ugrizao za čelo. Tada joj je mjesto ubrizgavanja, točno iznad desne obrve, odmah nateklo.

Dečko ju je odveo u bolnicu jer se bojao infekcije ili alergije, ali su joj samo prepisali antibiotike i poslali je kući.

Oriana i njezin partner upoznali su se u Phoenixu na pilotskoj obuci, nakon čega su zajedno prebačeni u Antwerpen u Belgiji. Dječak je na sudu rekao da su ih obojicu nekoliko puta ugrizli komarci tijekom dva mjeseca koliko su živjeli u Antwerpenu.

Nitko od njih nikada nije dobio alergijsku reakciju ili infekciju.

“Mještani su nam rekli da su komarci normalna pojava u svibnju i lipnju, no Orianu je počelo boljeti čelo, sve je bilo crveno i natečeno, a imala je i jake bolove u leđima. Ali liječnici su joj samo rekli da pije antibiotike i poslali je kući”, rekao je njezin dečko.

Oriana je pala u delirij, nije mogla pravilno govoriti, nakon čega je pala u nesvijest, te je prebačena u bolnicu gdje je, nažalost, umrla nakon 5 dana.

U nalazu patologa stoji da je djevojka, koja je sanjala da bude pilot, umrla od teške infekcije nakon ugriza komarca. Oriana je dobila sepsu koja se proširila na njezin mozak i uzrokovala emboliju koja je dovela do njezine smrti.

“Nikada nisam imao ovakav slučaj. Nevjerojatna tragedija za mladu damu pred kojom je bio cijeli život i briljantna karijera”, rekao je patolog Nigel Parsley.

Inače, prema Američkoj akademiji za alergiju, astmu i imunologiju, kontakt s komarcem mora trajati najmanje šest sekundi da bi se pojavio klasični mjehur koji svrbi.

Dermatologinja Valencia Thomas kaže da je najbolje poduzeti određene mjere za izbjegavanje kontakta jer ne možete uvijek znati kako će vaše tijelo reagirati, piše The Healthy.

VIDI OVO: Zašto je Bog stvorio komarce?

Kako se zaštititi od komaraca?

Dr. Thomas predlaže nošenje odjeće koja vas može zaštititi od komaraca, uključujući košulje dugih rukava i hlače dugih nogavica. Konzumirajte vrstu hrane koja vam može pomoći da otjerate komarce od sebe, a jedna od takvih namirnica je češnjak.

Također, koristite zaštitne sprejeve protiv komaraca i izbjegavajte provoditi previše vremena tamo gdje komarci žive.

“Normalna reakcija nakon uboda komarca je crveni, natečeni mjehurić koji svrbi, a pojavljuje se nekoliko minuta nakon uboda i može trajati i do deset dana”, objašnjava Kara Wada sa Sveučilišta Ohio State.

Ozbiljni simptomi uključuju veće mjehuriće i izbočine na tijelu te jače oticanje. Takvi znakovi ukazuju da se radi o lokalnoj alergijskoj reakciji, što je vrlo rijetko.

Ne postoji test kojim bi se utvrdilo da je netko alergičan na komarce, već liječnici mogu samo pratiti stanje i simptome.

Simptomi koji ukazuju da ste alergični na ubod komarca

Osip – iznenadna pojava natečenih, blijedocrvenih izbočina koje svrbe na mjestu uboda ili po cijelom tijelu može ukazivati ​​na alergijsku reakciju.

Otok u usnoj šupljini, na samim usnama i u grlu – svako naglo oticanje lica ukazuje na ozbiljnu alergijsku reakciju.

Mučnina – ako nakon uboda osjetite mučninu, to također može biti znak da ste alergični.

Vrtoglavica – ako vam se vrti u glavi i ne možete mirno stajati, vjerojatno je riječ o alergijskoj reakciji.

Vrućica – ako vam tjelesna temperatura naglo poraste, to je znak da se tijelo bori s alergijom.

Glavobolja – ako se javlja zajedno s drugim simptomima, jaka glavobolja koja se pojavi iznenada može značiti da imate alergijsku reakciju.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare