NaslovnicaDuhovnostŽelite da Bog odgovori na vašu molitvenu potrebu? Evo što biste trebali...

Želite da Bog odgovori na vašu molitvenu potrebu? Evo što biste trebali činiti!

Zaista želite da Bog odgovoriti na vašu molitvu? Možda ste ustima tražili i imali želju iznutra, a ipak vaša molitva još uvijek nije odgovorena.

I tako molite i molite, i ispitujete Boga zašto vam ne odgovara. Prije nego vam odgovori na molitvu, potrebno je da ga poslušate. Na taj način učite da morate biti poslušni Bogu. A kad ste mu poslušni, možete moliti: “O, Bože, uklonio sam što si htio. Sad odgovori na moju molitvu.”

Bog uslišava samo molitve onih koji su Mu poslušni.

Mnoga braća i sestre ne postignu da Bog čuje molitve, jer mu nisu naučili biti poslušni. Ako nismo poslušni Božjoj Riječi, On nije u mogućnosti odgovoriti na našu molitvu. Mi puštamo da mnoge stvari prođu nezamijećene, držimo ih za nevažne, ali Bog ne dozvoljava da one samo tako prođu.

S mnogim kršćanima Bog se mora strogo pozabaviti. Kako možemo napredovati ako dopuštamo da stvari ostaju zanemarene? Ako se pažljivo ne pozabavimo sa svakom stavkom, nećemo biti uslišani u našim molitvama. U vrijeme velike opasnosti, Bog nas može uslišati, napravit će iznimku. Ali, ako tražimo da On uvijek usliši našu molitvu, moramo mu biti u svemu poslušni.

Autor: Watchman Nee