Razlika između želja i potreba
Foto: Pixabay

Ponekad miješamo želje i potrebe. Možemo postati toliko usredotočeni na naše želje da one mogu postati kritički važne za naše biće. Zbog toga, kada Bog ne ispuni naše ”potrebe”, postanemo ljuti i frustrirani. 

Ako se ikada tako osjećamo, trebamo sami sebe zapitati ”Je li ono što želim ključno za ostvarivanje Božje svrhe ili je to samo za moj užitak”? Ako ne možemo dovršiti Gospodnji plan bez nečega, onda je to potreba, a Bog će odgovoriti kada Ga molimo za ispunjenje te potrebe. (Filipljanima 4, 19) 

Bogu je također drago kada zadovolji potrebe koje odgovaraju Njegovoj potrebi i volji. (Psalam 37, 4) Iako Bog nema obavezu ispunjavanja želja ili ispunjavanja bilo čijih planova osim svog vlastitog, Bog kaže da će oni koji Ga traže, imati svaku dobru stvar. (Psalam 34, 10) 

VIDI OVO: ”Bog će ispuniti želje tvoga srca”: Što ovo zaista znači?

Traženje Boga iznad svega drugoga znači da naše želje podčinimo Njegovoj volji. Kada se ”radujemo u Gospodinu”, (Psalam 37, 4), Bog će oblikovati naše želje. 

Nebeski Otac želi biti najveći užitak svojoj djeci; Onaj u kojemu se pronalazi ispunjenje i zadovoljstvo. Kada je to istinito u životu vjernika, tada on ili ona neće trebati puno stvari; zabave ili ljudi kako bi bili sretni. Radost je u Gospodinu. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org