Žena je naišla na slupani automobil u kojem je bio ozljeđeni dječak, a onda učinila nešto vrijedno divljenja

Nema sumnje da je Bog stavio pravu osobu na pravo mjesto kako bi dječak živio.

Jedna je hrabra žena naišla na prometnu nesreću u kojoj je zatekla malog dječaka koji se nalazio usred olupine. Nije puno razmišljala nego je odjurila do slupanog automobila. Dok je trajalo spašavanje, cijelo se vrijeme molila za sigurnost malog djeteta!

Tulonga Neputa vozila se s nekoliko kolega u Južnoafričkoj Republici kada je ugledala strašnu nesreću.

„Vidjelo se da se događaj tek odvio, i zaustavili su se neki drugi auti“, prisjetila se.

Ali činilo se da je Tulonga bila jedina koja je vidjela da je mali dječak zatočen u olupini.

Hrabra mama šalje svoje molitve

Hrabra Tulonga, koja je i sama majka, nije tratila vrijeme. Otvorila je svoja vrata i pojurila prema dječaku.

Dok je sprintala prema zapaljenom vozilu, sjetila se vlastite djece. Usred „panike i molitve“ pokupila je 8-mjesečnog dječaka i pokušala ga umiriti.

„Nemoj plakati, sve će biti dobro“, stalno mu je govorila dok je dječak nezaustavljivo plakao.

Snimka zaslona

Tulonga je ljuljala dječaka i molila se. On se naposljetku umirio i prestao jecati. Držao ga je njegov anđeo čuvar koji se za njega molio.

„Krvario je iz usta i nosa. Jedan od motorista je rekao kako se čini da mu je ruka bila slomljena, i morali smo biti oprezni“, rekla je.

Hrabra je žena mazila traumatizirano dijete dok nije stigla hitna pomoć.

„Bila sam jako zabrinuta za dječaka. Kada sam ga predala bolničarima, molila sam se i molila da će biti u redu jer nisam znala jesu li roditelji stradali u nesreći“, prisjetila se.

Ali prije nego je dječaka predala bolničarima, Tulonga je još jednom zavapila Nebeskom Ocu: „Bože, nemoj uzeti ovoga. Ne možeš i njega uzeti.“

Molitve su uslišane

Tijekom napetog spašavanja Tulonga se samo brinula o sigurnosti malog dječaka imena Dex. Tek je kasnije, kada je šok posustao, bilo jasno koliko je strašna bila situacija.

„Brana je popustila, ponovno sam vidjela scenu. Bila je strašna, posvuda su bili dijelovi tijela“, prisjetila se.

Jedan je od suputnika izvadio telefon i snimio cijelo spašavanje kada je Tulonga poletjela. A snimka se vrlo brzo raširila po internetu.

Stiglo je puno poruka kojima su ljudi hvalili hrabru mamu i njezinu brzu reakciju. Naravno, ova heroina nije htjela nikakvu slavu.

„Napravila sam ono što bi svaka majka napravila“, objasnila je.

Zapravo, Tulongi je sva pažnja koju je dobila bila previše. Bila je razočarana što su drugi svjedoci nesreće više vremena potrošili na slikanje i snimanje, nego na pomaganje žrtvama.

Umjesto da na sebe svrati pažnju, Tulonga je nesreću iskoristila kako bi podsjetila vozače da budu oprezniji za volanom.

Bog uslišava molitve

Na sreću, Bog je uslišao njezine molitve i dječak Dex je dobro. Na žalost, u nesreći je stradao dječakov djed, kao i četiri druge osobe iz drugog auta. Ali obitelj je sretna što je dječak ponovno s njima, i jako su zahvalni ženi koja se za njega brinula nakon nesreće.

„Naš je mali dječak dobro! Ne znamo kako je preživio ovu strašnu nesreću! To je čudo. Nekim ljudima ovog tužnog putovanja dugujemo osobnu zahvalnost“, rekla je Nadja Heger, majka malog dječaka.

Tulonga je poslije nesreće ponovno susrela malog Dexa i njegovu obitelj.

„Kada me danas ponovno ugledao uzela sam ga u ruku. Slava Bogu, bila sam jako sretna što sam držala tog dječaka“, rekla je.

Ona i obitelj razgovarali su satima, i ostat će u kontaktu. Tulonga se šali da sada ima trećeg sina. A nema sumnje da je Bog stavio pravu osobu na pravo mjesto kako bi dječak živio.