Žena se počela gušiti u restoranu
Snimka zaslona: Facebook

Sigurnosna snimka uhvatila je trenutak kada je kršćanski par pomogao spasiti život strankinji koja se gušila u restoranu u Florissantu, Missouri.

Kad je video podijeljen na društvenim mrežama, biblijski stihovi na ženskoj majici i njihov značaj za situaciju zadivili su mnoge ljude.

Sarah Schlereth jela je u restoranu Mann Meats u Missouriju kada se počela gušiti hranom. Schlereth je ustala sa svog mjesta i zatražila pomoć.

Snimka pokazuje kako ide prema Richardu i Doretti Irwin, koji su bili izvan grada i čekali su u redu.

Ali Bog je imao plan kako ih dovesti na “pravo mjesto u pravo vrijeme” za nekoga koga nikad prije nisu upoznali.

Nije mogla progutati hranu

“Pokušavala sam progutati hranu i zapela je na mjestu koje je spriječilo disanje”, rekla je Schlereth. “Nešto mi je upravo reklo da odem onamo.”

Schlereth je došla do prave osobe Richarda Irwina. Odmah je počeo izvoditi Heimlichov zahvat, koji mu je bio poznat zbog prošlih borbi vlastite majke s gušenjem.

Hvala Bogu da je Schlerethin život spašen, ali je bila vidno potresena. Tada joj je Irwin prišao i utješio je, te je pitao može li se moliti s njom. Pobožni kršćani, Richard i Doretta Irwin su se pomolili za nju.

“Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe”

Tada je list primijetio biblijske stihove na poleđini majici Dorette Irwin snimljene sigurnosnom kamerom, a glasilo je: “Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svim umom svojim i ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe.” Matej 22,37-39. Irwinovi su svoju vjeru proveli u djelo kroz dobrotu prema nepoznatoj ženi.

Govoreći za KSDK-TV, Doretta Irwin se prisjetila: “Pretpostavljam da je to bila prikladna majica za ono što se dogodilo u petak,” dodajući da su košulje nosile tijekom službe u zatvoru. Sarah Schlereth još uvijek je bila u šoku i nije imala priliku normalno komunicirati s parom, a nije saznala ni njihov identitet.

No Internet joj je pomogao da pronađe par nakon što je Mann Meats podijelio snimku na Facebooku. Njih troje konačno su se sreli u Mann Meatsu u ponedjeljak ujutro i zauvijek su povezani činom vjere i dobrote. Doretta Irwin nam na kraju daje važnu poruku: “Svijet možemo učiniti boljim mjestom ako volimo svoje bližnje kao same sebe.”