Žena pronašla zapuštenu mačku
Foto: Facebook

Žena je u svom dvorištu pronašla zapuštenu mačku koju je odlučila njegovati. Njezin današnji izgled je potpuno drugačiji. 

Nije neobično pronaći napuštenu životinju kako sama luta. Na svu sreću, tu su i ljudi kao Nur Hamizah Had koja je odabrala pomagati tim životinjama. 

To je učinila kada je pronašla mačkicu u svom dvorištu u Maleziji. Odmah je znala da ju čeka dugo putovanje njegovanja te mačke, no bila je sigurna da će se isplatiti. 

„Bila je jako jadna“ rekla je Nur, „Koža joj se inficirala, bila je ranjena te je jako loše mirisala.“ 

Bila je pothranjena i vrlo slaba

Kada je uspjela zadobiti povjerenje te mačkice, Nur ju je odvela u svoju kuću. Nakon toga ju je odvela veterinaru gdje je otkriveno da je jako pothranjena te je bila vrlo slaba. Ujedno je otkriveno i mnogo drugih problema uključujući gljivice i infekcije. 

Unatoč svim problemima, Nur je bila odlučna promijeniti život te mace. Nazvala ju je Meimei, a tijekom godine ju je njegovala do potpunog zdravlja. 

Zapuštena mačka danas
Foto: Facebook

VIDI OVO: Pametna mačka je upravo shvatila da će vlasnica dobiti bebu

Trebalo je samo pet ili šest mjeseci da joj krzno počne rasti. Počela je i dobivati na težini koja joj je bila prijeko potrebna. Ispalo je da Meimei jako voli jesti. Zapravo, čini se da joj je to najdraža stvar! 

„Meimei nema posebnu prehranu, ali jede četiri do pet puta dnevno. Nakon što jede uvijek spava“, objasnila je Nur uz smijeh. 

Sada je sretna maca

Samo godinu dana nakon što je spašena, Meimei je postala jako sretna maca. Ona voli istraživati i provoditi vrijeme s Nur dok ona radi kućanske poslove. 

Zapuštena mačka danas 1
Foto: Facebook

„Jako je inteligentna“, rekla je Nur, „Čini se kao da uvijek razumije mene i supruga kada pričamo s njom.“ 

Nur je učinila nešto predivno za Meimei, a to je nešto što će učiniti i za druge napuštene životinje ako naiđe na njih.