Žena s rijetkim genetskim poremećajem dijeli potresnu priču i poruku nade

Žena s rijetkim genetskim poremećajem dijeli svoju priču na internetu i podsjeća druge da nisu sami te da je izlječenje ipak moguće!

Doći do korijena zdravstvenog problema nije uvijek tako lako kao otići na jedan ili čak nekoliko pregleda kod liječnika. Naprotiv, mogu biti potrebni bezbrojni sastanci i godine pokušaja i pogrešaka da se sazna što nije u redu.

Zdravstveni put Kyle Greenhunt tekao je ovako, a započeo je 2020. s bolovima u kuku. Mislilo se da će to riješiti jedna operacija, no kada se to pokazalo netočnim, dobila je dijagnozu koja joj je promijenila život.

Kyli je dijagnosticiran Ehlers Danlosov sindrom, rijedak poremećaj koji zahvaća vezivna tkiva. Ubrzo nakon toga, zatajio joj je mjehur, signalizirajući da s njom nije u redu više nego što su isprva mislili.

Snimka zaslona: TikTok

Ubrzo je Kyla izgubila osjećaj te se više nije mogla kretati. Naposljetku joj je posjet bolnici donio nove odgovore: dijagnosticiran joj je sindrom vezane vrpce.

Bila je podvrgnuta još jednoj operaciji gdje je otkriveno da ima veliku ozljedu leđne moždine. To je značilo da je morala provesti mjesece u bolnici učeći kako živjeti na novi način. Ubrzo nakon toga, činilo se da se stvari konačno popravljaju… ali onda je počela gubiti sposobnost gutanja hrane.

Ubrzo nakon toga izgubila je cirkulaciju venama zbog čestih boravaka u bolnici, a nakon toga je došlo do infekcije krvi.

Hvala Bogu, Kyla je uspjela ostati jaka. Posjetila je svog neurokirurga koji joj je uspio dijagnosticirati nestabilnost u vratu koja joj je stezala moždano deblo – liječnik je to popravio namjestivši joj vrat te joj time promijenio život.

Foto: TikTok

“Ubrzo sam se počela oporavljati i oporavljati, emocionalno i fizički”, napisala je Kyla na TikToku. “Sada sam jača nego ikad i ponovno počinjem živjeti svoj život prvi put u dvije godine.”

Dijeleći svoju priču na internetu, Kyla podsjeća druge u njezinoj situaciji da nisu sami te da je izlječenje ipak moguće! Neka je Bog blagoslovi!

NAJNOVIJE!