Naslovnica Svjedočanstva Životne priče Žena se prisjetila trenutka kada ju je siromašni dječak posramio i naučio...

Žena se prisjetila trenutka kada ju je siromašni dječak posramio i naučio vrijednu lekciju

Žena se u svojoj objavi prisjetila trenutka kada ju je siromašni dječak iz škole posramio i naučio vrijednu lekciju za sva vremena. 

Amy Weatherly je spisateljica i motivacijska govornica koja se prisjetila iskustva u djetinjstvu koje joj je služilo kao podsjetnik da treba biti ponizna – kada nije čak ni znala da joj to treba. 

To se dogodilo kada je bila treći ili četvrti razred, u vremenu kada se dječje oči otvaraju u vezi realnosti ovoga života, bile one sretne ili ne. 

Amy je imala kolegu iz razreda imenom Billy te se sjeća kako po njega često nitko nije dolazio poslije škole. 

View this post on Instagram

It’s easy to overlook nice people. It’s easy to step over nice people. It’s easy to let nice people get pushed to the side. It’s easy to cut in front of nice people and move them to the back of the line. It’s easy to take advantage of nice people. . . Because seriously, they’re so nice. They won’t get mad. They won’t make a big deal about it. They will forgive quickly and painlessly, and they will make it easy to move past it. . . They won’t call me out. They won’t call me names. They won’t talk bad about me to other people. They won’t give me what I deserve. They won’t seek revenge. They won’t stoop down to my level. . . It’s easy to take advantage of nice people. . . But it’s not easy to forget nice people, because in the end, they are the ones you are going to want surrounding you. They are the ones you are going to want to keep as friends. They are the ones you are going to depend on for help when everyone else scatters like ants in the rain. . . Keep being a nice person. Don’t be anyone’s doormat. Don’t just stand there and be mistreated. Don’t get hurt repeatedly and believe there’s nothing you can do about it. But stay true to you. Follow the goodness in your heart. . . You’ll regret a lot of things in life, but I assure you, responding to someone with kindness and grace and love will never be one of them. . . It may not be the easy thing to do. It may not be the popular thing to do. You may have to wait a long time for people to realize their mistakes, and honestly, an apology may never come your way. . . You may not feel like it’s getting you very far in the moment, but I promise, you will be the one to cross the finish line standing upright and intact in the end. . . Kindness doesn’t win every battle, but it always, always wins at life. (Also, you’ll sleep an awful lot better knowing you did the right thing, and sleep is kind of the best.) . . This picture is so old. Those jeans do not fit me anymore (I still own them because THEY WILL FIT ME AGAIN ONCE THEY ARE OUT OF STYLE AND THE MOTHS HAVE EATEN THEM BY GOSH) and I have about 1,000 new white hairs, but it’s all I’ve got so 🤷🏼‍♀️

A post shared by Amy Weatherly (@amyweatherly) on

„Ne znam ništa o Billyjevoj priči, ali znam da je njegova obitelj imala financijskih problema. Znam da su ga često zaboravljali pokupiti iz škole. Možda je njegova mama radila tri posla pa nije stizala po njega na vrijeme. Možda uopće nije živio s mamom nego su se za njega brinuli baka i djed. Tada nisam znala ništa, a ne znam ni sada“. 

Amyna majka je bila dobra duša koja je uvijek nastojala pomoći Billyju koliko god je mogla, a to je uključivalo vožnju do kuće u obiteljskom automobilu. 

Amy se prisjetila jedne vožnje kući iz škole kada je pokušala impresionirati prijateljicu koja se taj dan isto vozila s njima. Nije ni znala o čemu su vodile razgovor, Amy samo zna da je rekla nešto što je požalila i da je dobila odgovor koji ju je prizemljio. 

VIDI OVO: „To je glupo, svi u razredu to imaju“ – majka je naučila svoju kćer vrijednu lekciju o zahvalnosti

„Da, mrzim ovaj auto. Glup je“.

„Ja mislim da je baš lijep“. 

Neka bi se djeca nasmijala na takav komentar dok druga ne bi reagirala, no Billy, koji je sjedio naprijed s Amynom mamom, je imao drugačiju reakciju – reakciju koja je pogodila Amy i podsjetila ju koliko je ona zapravo imala spram drugih koji nisu imali mnogo. 

Amy je imala mamu koja je svaki dan dolazila po nju u školu. Imali su auto koji ih je vozio gdje god su trebali biti, na siguran način. Billy to nije imao. I to je dovelo do promjene u Amynoj perspektivi. 

„Nadam se da se Billy ne sjeća tog dana, ali iskreno, drago mi je što ga se ja sjećam. To nije sjećanje koje mi donosi tople osjećaje, nego je to sjećanje zbog kojeg sam malo odrasla i naučila važnu lekciju“. 

„Ono što mislim da nije dovoljno, netko drugi misli da jest. Ono što mislim da manjka, netko drugi misli da je bogato. Ono što smatram ružnim, netko drugi smatra lijepim. Ono što ja odbacim, nekome je drugome blago“. 

View this post on Instagram

One of the best things that ever happened to me was being left out. . . It sounds crazy, and I never would’ve believed it at the time, but it’s true. . . One of the best things that ever happened to me was being left out. . . All those tears over not being invited, taught me empathy. All those feelings of loneliness and insecurity showed me what it feels like to be left on the outside of the circle, and it feels like crap. But I never would’ve realized it if it hadn’t happened to me personally. . . I include other people because I haven’t always been included. I notice other people because I haven’t always been noticed. I encourage other people because I haven’t always been encouraged. I try my hardest to love other people as they are because I haven’t always been loved as I am. . . I’m loyal. I’m understanding. I do my best to be honest. I forgive. I try to fix things when I mess up. I show up. . . I’m not perfect. I’m not even close, but oh my word, nobody can ever say that I didn’t try with everything I have. . . I’m good to my friends, and I genuinely think it’s all because I know what it’s like to be left out. . . We always have the opportunity to let hard stuff harden us. We always have the opportunity to let pain keep us from growing. We always have the opportunity to let the wrong people lead us down the wrong path. We always have the opportunity to use hurt as an excuse to hurt others. . . That’s one opportunity I hope we let walk right past without so much as blinking. . . But what I do hope we learn, and I’ve said this before and I’ll say it again: I hope we learn to be the kind of woman we wish someone had been to us. We can change things, but we’ve gotta step it up, and we’ve gotta change us first. . . Love, Amy

A post shared by Amy Weatherly (@amyweatherly) on

Od svih sjećanja iz mladih dana, taj događaj s Billyjem joj se najviše urezao u pamćenje. Nije povezano s odlaskom na neko zabavno mjesto s prijateljima, dobivanjem nove igračke ili mjestom u školskom timu. 

To je sjećanje mnogo više. Ono je podsjetilo Amy koliko je zahvalnost važna; koliko može promijeniti naš pogled na svijet i omogućiti nam da živimo boljim i sretnijim životima. 

„Zahvalnost daje hvalu za sjeme. Zahvalnost daje hvalu za cvijet. Zahvalnost daje hvalu za sunce. No zahvalnost ne može preživjeti ako ne vidimo sve što ona pokriva. Mi provodimo tako mnogo dana našeg života u nezadovoljstvu, jurimo kako bi ispunili prazninu s više stvari, više sjajnih stvari. Uvjereni smo da je to što nam treba, da naše srce žudi za više novca, više trofeja, više svega; no ono što mi zapravo trebamo jest da nam Bog otvori oči kako bismo vidjeli što već imamo. On nam je dao sve što trebamo“. 

Amyna priča je predivan podsjetnik da uvijek cijenimo što imamo. Ne zato što postoje drugi koji imaju manje, nego jer svi trebamo naučiti živjeti takvim životom. Sa zahvalnošću dolazi zadovoljstvo, mir i radost; na kraju dana to je sve što mi uopće i želimo, zar ne? 

„Nije riječ o tome da imamo više. Nego je riječ o tome da doživimo promjenu srca koja nas uči da cijenimo više ono što već imamo“.

NAJNOVIJI ČLANCI