NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMislila je da je doživjela živčani slom, a zapravo ju je opsjeo...

Mislila je da je doživjela živčani slom, a zapravo ju je opsjeo demon

Amy Stamatis bila je savršeno zdrava medicinska sestra, supruga i majka kada joj je um naizgled “izašao kroz prozor”. Godinama kasnije, Amy sada vjeruje da je bila opsjednuta.

“Nikada nisam imala nikakvih mentalnih problema, nikada nisam bila na lijekovima”, kaže u intervjuu. Ali nešto se promijenilo jedne noći kada je radila kao medicinska sestra i njezin tim je pokupio pacijenta sa opeklinama.

Odjednom se čudno osjećala

“Dok sam pisala izvješće, nešto nije bilo u redu sa mnom”, kazala je. Nije znala pisati ili ni jasno razmišljati. Nakon smjene, tadašnja maratonka otišla je kući, pokušala trčati s prijateljicom, no nije mogla trčati u ravnoj liniji. Očito, nešto nije bilo u redu.

“Rekla sam mužu: ‘Mislim da imam živčani slom'”.

Liječnici su stavili Amy na antidepresive, ali činilo se da ništa ne pomaže. Situacija se pogoršala. Nekoliko dana nakon početnih simptoma, ova zdrava i živahna žena s obitelji i uspješnom karijerom iznenada je hospitalizirana.

“Radila sam neke stvarno lude stvari. Na kraju su me stavili u psihijatrijsku bolnicu … liječnici su rekli: ‘Nikada nismo vidjeli ništa slično.'”

Rekla je da je testirana na sve, od mentalnih bolesti do poremećaja napadaja, ali nitko nije uspio definitivno odrediti što nije u redu. U jednom posjetu prijateljici počela je tvrditi da ima demona, iako to očito nije bilo nešto zbog čega su je liječnici pregledavali.

VIDI OVO: Može li kršćanin biti opsjednut demonom?

U međuvremenu, Amyn unutarnji kaos nastavio je buktati i počela je doživljavati intenzivne suicidalne sklonosti – nešto što nikada prije nije osjetila.

“Bila sam u bolnicama i izvan njih. Otišla sam u Kliniku Mayo … nitko nije znao što se događa”, rekla je. “Htjela sam se ubiti.”

Htjela se ubiti

I tada su počeli najvažniji trenuci Amynog putovanja. Bilo je to osam mjeseci nakon njezinih početnih borbi. Našla se na prozoru na drugom katu svoje obiteljske kuće, razmišljajući što će se dogoditi ako padne na terasu ispod.

Htjela se ubiti
Foto: katv.com

“Sjedila sam na prozoru i pomislila: ‘Ako padnem kroz ovaj prozor, kladim se da ću umrijeti”, prisjetila se. Nije se pokušala pripremiti niti ublažiti svoj pad – normalan odgovor osobe koja doživljava takav scenarij. Pala je na glavu, slomila većinu rebara i leđa na tri mjesta i ležala praktički beživotno na terasi.

Bio je to transformacijski trenutak na više načina.

“Nisu mislili da ću preživjeti”, rekla je o svojim ozljedama, ističući kako godinama kasnije i dalje postoji utjecaj tog pada. “Paralizirana sam od struka naniže.”

Dok je Amy ležala u bolnici, njezina crkva i drugi oko nje molili su se da ozdravi. Tada se pojavila Cindy Lawson, koja je čula za Amynu priču u crkvi, nije ju poznavala, ali se osjećala primorana pomoći.

“Gospodin mi se upravo obratio i rekao: ‘Želim da odeš i želim da je se dočepaš i izbaciš demona iz nje i ja ću je podići'”, rekla je Cindy.

Cindy je zatim ispričala što se odvijalo kada je ušla u Amynu bolničku sobu.

“Čim sam ušla u sobu, taj demon je stavio oči na mene; nije skidao pogled s mene i samo me gledao kao da bi me ubio da je mogao”, rekla je. “Demon je govorio… vrlo dubokim glasom i rekao: ‘Zašto si ovdje?'”

Cindy, neodlučna, rekla je da je upoznata s takvim slučajevima i da je u prošlosti obavljala izbavljenja (protestantski izraz koji odražava egzorcizam) na drugima.

VIDI OVO: Može li kršćanin danas vršiti egzorcizam?

“Izvadila sam ulje iz torbice i… rekla sam Amy: ‘Ovo je ulje za pomazanje i pomazat ću te i pomoliti se'”, prisjetila se. “Mogla sam osjetiti demonski duh u njoj.”

Na kraju, Amy vjeruje da je ozdravila tog dana kada je Cindy zapovjedila demonu da izađe iz nje. Ubrzo nakon toga vratila joj se mentalna sposobnost i nikada više nije doživjela nešto slično.

Foto: katv.com

Sada je bliska svojoj vjeri i nada se da će njezina priča pomoći drugima koji se suočavaju sa sličnim borbama.

“To me toliko približilo Bogu”, kaže. “Božja ljubav je nevjerojatna.”