Znak otpale Crkve

S visina filadelfijskog doba, krvlju otkupljena Crkva Isusa Krista odmamljena je u mračne laodicejske doline. Nisu svi propovjednici otišli niti su sve ovce sišle, ali većina jest, a trend je izrazit silazak prema dolje.

Vjersko obrazovanje je iskorijenilo križ. Prolivena Isusa krv je odbačena za navješćivanje ”prijateljskog” evanđelja. Mnogi se propovjednici pobratimljuju s ateistima i nalaze zajedničko tlo za bratstvo.

Na moje sastanke u Tulsi dolazio je jedan čovjek koji je izjavio da je doputovao gotovo dvjesto kilometara da bi bio na mojim službama, jer je htio naći Krista kao svog osobnog Spasitelja.

Rekao mi je da je bio kod sedam pastira u gradu u kojem živi i da mu nijedan od njih nije mogao reći kako može naći izvorno biblijsko spasenje.

Bili su ljubazni i uslužni. Učinili su svoje najbolje da mu pomognu. Ni jedan od njih nije znao kako s njim moliti da dođe do pobjede. Nijedan od njih nije razumio očišćenje krvlju Janjeta s Golgote. Crkva brzo postaje mjesto zabave, a osvjedočenje o grijeh vrlo rijetko se nalazi.

Što se mene tiče, ne postoji zamjena za propovijedanje starog evanđelja. Propovijed bez krvi nije propovijed za dane u kojima živimo. Propovjednik bez vizije križa trebao bi sići s propovjedaonice i prepustiti mjesto nekome tko će biti vjeran svome Gospodinu.

Ja sam svome Gospodinu obećao da ću radije propovijedati na uličnom uglu nego dopustiti da se moji sastanci izrode u senzacionalističke metode modernog vremena.

Još uvijek vjerujem da ćemo više ljudi zadobiti za Krista držeći Isusov križ i propovijedajući Riječ u svoj njezinoj čistoći, nego služeći se metodama i sustavima laodicejskog vremena. Pavao je rekao da će taj otpad biti znak posljednjeg vremena.

Autor: Charles S. Price

NAJNOVIJE!