Znak po kojem se prepoznaje pravi karakter neke osobe

Po kojem znaku može prepoznati pravi karakter neke osobe?

Prava provjera duhovnog života i karaktera neke osobe nije tome što čini u izvanrednim trenucima života, već što čini tijekom običnih dana kad se ne događa ništa izuzetno niti uzbudljivo.

Vrijednost neke osobe se otkriva u njezinu stavu prema običnim stvarima kad ona nije pod udarom reflektora (Ivan 1,35-37; 3,30).

Teško je ići ukorak s Bogom i održavati brzinu hoda s Njim, a što znači dobivati dodatni vjetar duhovnosti. U nastojanju da hodimo s Bogom, uvijek postoji teškoća uhvatiti korak s Njim. Ali kad smo u tome jednom uspjeli, jedina značajka koja se pokazuje je život samoga Boga. Pojedina se osoba stapa u osobnu jednost s Bogom, a vidi se samo Božji korak i Njegova moć.

Teško je uhvatiti korak s Bogom, jer čim počnemo hoditi s Njim, vidimo da nas je Njegov korak pretekao i prije nego li smo napraviti tri koraka.

VIDI OVO: Kako prepoznati dobru osobu? Ovih 11 karakteristika je odaju!

On sve drukčije radi, a mi se moramo uvježbati i poučiti Njegovim načinima.

Za Isusa je rečeno: ”Ne sustaje i ne malakše” (Izaija 42,4), jer nikada nije djelovao sa svojeg osobnog stajališta, već uvijek s Očeva. I mi se moramo naučiti istome.

Duhovna se istina stječe kroz ozračje koje nas okružuje, a ne kroz umno rasuđivanje. Božji Duh mijenja to ozračje našeg gledanja na stvari, pa tada postaje moguće ono što je ranije bilo nemoguće.

Biti ukorak s Bogom znači ništa manje nego jedinstvo s Njim. Treba mnogo vremena dok ne stignemo onamo, ali idemo! Ne odustanite samo zbog boli koja se pojačava, već krenite dalje pa ćete ubrzo ustanoviti da imate novu viziju i svrhu života.

Autor: Oswald Chambers